Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lepkefotó-kiállítás Nagybecskereken

2010, January 15 @ 00:00 - 2010, February 5 @ 00:00 UTC+0

Free
(c) hg

A nagybecskereki Városi Múzeumban péntek este nyílt meg egy lepkéket, pillangókat bemutató nemzetközi fotókiállítás. A belgrádi HabiProt civil szervezet egy pályázat anyagát tárja a nagyérdemű elé, első ízben. A kiállítás február 5-éig lesz nyitva Nagybecskereken. A tervek szerint Szerbia több városában is bemutatásra kerülnek majd az 55X40 cm-es lepkefotók. A tárlaton 32 szerző 60 alkotása látható, és mintegy 50 fajta lepkével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
A nagybecskereki Városi Múzeumban péntek este nyílt meg egy lepkéket, pillangókat bemutató nemzetközi fotókiállítás. A belgrádi HabiProt civil szervezet egy pályázat anyagát tárja a nagyérdemű elé, első ízben. A kiállítás február 5-éig lesz nyitva Nagybecskereken. A tervek szerint Szerbia több városában is bemutatásra kerülnek majd az 55X40 cm-es lepkefotók. A tárlaton 32 szerző 60 alkotása látható, és mintegy 50 fajta lepkével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitóján elsőként Božidar Vorgić, a Városi Múzeum igazgatója üdvözölte a jelenlevőket, majd Filip Franeta, a HabiProt civil szervezet aktív tagja egy rövid előadást tartott a csodálatos lepkevilágról, majd Srđan Gažević az egyesület titkára nyitotta meg hivatalosan a kiállítást. A megnyitóbeszédében elmondta, hogy az öt éve alakult HabiProt egyesület indítványozta a Szerbia területén élő lepkék védelmét, de ugyanakkor az egyesület fő célja a természetvédelem, ezen belül pedig azon fáradoznak, hogy az emberekben tudatosítsák a környezetünk megóvásának fontosságát. A kiállításon négy helybeli fotós – Ivan Pančić, Predrag Kostin, Rontó László és Jovan Drndak Njegović – alkotásai is láthatók.
A Városi Múzeum szervezésében műhelymunkákra várják a jövő héttől a legfiatalabbakat, ahol természetesen a pillangó, a lepke lesz a téma, és lehetőség adódik majd a rajzoláshoz, festéshez, a szervezők az alkotó gyerekek részére meglepetéseket is tartogatnak.

http://www.vajma.info/cikk.php?ar=vajdasag&id=9649

Details

Start:
2010, January 15 @ 00:00 UTC+0
End:
2010, February 5 @ 00:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags: