Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lencsevégen Szentendre – Üdvözlet az utókornak

2007, November 15 @ 00:00 - 2008, March 31 @ 18:00 UTC+0

Free
szentendre.jpg

Ön mit gondol Szentendre városáról? Milyen itt élni? Mi teszi Szentendrét egyedivé? Szeretnénk az Ön szemén keresztül látni Szentendrét. Mondja el, mit lát szépnek a városban. Mutassa meg Ön miért szereti Szentendrét?
Mindezt képekben és a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia szellemiségében.

Figyelem! Szerzői jogi prolémákkal!

***

(Letölthető: )
Legyen a fotósunk, engedje meg, hogy lássuk az Ön szemével Szentendrét.

Ön mit gondol Szentendre városáról? Milyen itt élni? Mi teszi Szentendrét egyedivé?
Szeretnénk az Ön szemén keresztül látni Szentendrét. Mondja el, mit lát szépnek a városban. Mutassa meg Ön miért szereti Szentendrét?
Mindezt képekben és a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia szellemiségében.

Figyelem! Szerzői jogi prolémákkal!

***

(Letölthető: )
Legyen a fotósunk, engedje meg, hogy lássuk az Ön szemével Szentendrét.
Mutassa meg milyen Ön szerint a „ zöld város”, az „ okos város”,
a „ kultúra városa”, a „ megújuló város” és az „ együttműködő város”!
A zsűri elsősorban az egyedi látásmódot biztosító fotókat részesíti előnyben.
A témakörök értelmezésénél a pályázat kiírói kreatív elképzelést várnak a nevezőktől.

A fotópályázat kiírója
Szentendre Város Önkormányzata

A pályázat célkitűzései
A cél szűkebb környezetünk megörökítése és a fotózás népszerűsítése. Szeretnénk, ha a képeket beküldők igyekeznének megmutatni Szentendre természeti szépségeit, építészeti emlékeit valamint az itt élő embereket, mindezt a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia szellemében.
A fotópályázat célkitűzése ráirányítani a figyelmet a város és a közösség fontosságára, az együttműködésben rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Pályázati és részvételi feltételek
A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni. (Nem csak színes képet várunk!) A képnek nyomtatásban való megjelenésre alkalmasnak kell lennie, mérete legalább 9×13 cm. A kép nem tartalmazhat keretet, dátumot, vagy más, nem oda tartozó feliratot, szimbólumot.
1. Csak saját készítésű képpel lehet pályázni.
2. A beküldött fotónak legyen címe.
3. A pályázók egyenként összesen 24 db képet (2007. január 1. után készített képet) küldhetnek be, kategóriánként maximum 8 db képet. Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számolandó. Egy pályázó több kategóriában is küldhet be pályázatot.
4. A beküldött fotó a Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia (szellemiségét mutassa be, ezért kérünk a fotóhoz mellékelni max. egy féloldalas leírást arról, a stratégiákban megfogalmazott tételek melyik pontjához és hogyan kapcsolódik a beküldött fotó.
5. A fotókat kérjük, szíveskedjenek nyomtatva és e-mailen is megküldeni számunkra. A beküldött képek fájlneve a kép alkotójának neve, illetve a kép címe legyen (pl.: Kiss Geza_Vizespohar).
6. A pályázaton való részvétel ingyenes, kortól és foglalkozástól függetlenül mindenki pályázhat.

Meghirdetett kategóriák
1. A zöld város
2. Az okos város
3. A kultúra városa
4. A megújuló város
5. Az együttműködő város

Pályázati anyagok beadása
A pályázati anyagot kinyomtatva egy jeligével ellátott, zárt borítékkal kérjük megküldeni postán a 2000 Szentendre, Városház tér 1-3. számra Kammerer Zsófia részére. A borítékra kérjük rávezetni: „ Fotópályázat – Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia” – 2008. TILOS A ZSŰRI ÜLÉSE ELŐTT FELBONTANI! A postára adással egyidőben kérjük a képeket elektronikus úton a kammerer@ph.szentendre.hu email címre is megküldeni.
A jeligés, zárt borítékban kérjük szíveskedjen egy különálló borítékban elhelyezni a készítő nevét, az elkészített alkotás témakörét, címét, a kép állomány nevét, az alábbi példának megfelelően:
Alkotó neve vagy jeligéje: Kovács Gábor
Kategória Cím Állománynév
Zöld város Virágos kert DSCP0001.JPG

Értékelés
A pályamunkákat egy hattagú zsűri értékeli.

A pályázat során összesen 1 nyertest hirdetünk, ill.

3 helyezést osztunk ki kategóriától függetlenül.
A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy egy-egy helyezést ne ítéljen oda, vagy pontegyelőség esetén arra, hogy többen részesülhessenek díjazásban, illetve, hogy különdíjat adjon ki.

Díjak
1. díj Önálló kiállítás a Városházán és egy egyéves belépő a MűvészetMalomban
Szentendre Új Kulturális Központ felajánlásában
2. díj Egyéves ingyenes szentendrei múzeumbelépő
a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága felajánlásában
3. díj 2 db ingyenes mozibérlet
a P’Art Mozi felajánlásában

Szerzői jogok
1. A pályázatra csak olyan képek nevezhetők, amelyeket a pályázó maga készített.
2. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beérkezett pályaművek felhasználási jogát – ideértve a földrajzi és időbeli határok nélkül történő tetszőleges számú reprodukálás, közlés és kiállítás jogát is – vagyoni ellenszolgáltatás nélkül megszerzi.
3. Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.
4. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.
5. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.
6. A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.szentendre.hu honlapon, a helyi sajtóban valamint a később, ebben a témában megrendezett kiállításon, illetve Szentendre Város Önkormányzata bármely kiadványában, kommunikációs anyagában földrajzi és időbeli korlát nélkül, térítésmenetesen felhasználhatja.
7. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia.
A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és Szentendre Város Önkormányzatának alkalmazottai valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.
8. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.
9. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy MANIPULÁLT FOTÓ NEM KÜLDHETŐ BE! Nem számít a fotó manipulálásnak:
– A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép alakjának megváltoztatása.
– A teljes kép egyenletes, minimális színkorrekciója. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
– A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
– Analóg felvételeknél a szkennelési hibák (karcolás, porszem, koszpötty) kiretusálása.
A fotók manipulálásának számít:
– Képelemek kiretusálása.
– A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
– Digitális effektek alkalmazása.
– Képek egybemásolása, montírozása.
10. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) kizárólagos joga van a Pályázó által készített pályamű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. Pályázót a felhasználás módjáról és mértékéről nem köteles tájékoztatni. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) kizárólagos joga, hogy a pályaműveket átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. A pályázat kiírója (Szentendre Város Önkormányzata) a felhasználási engedélyt harmadik személyre szabadon átruházhatja, illetve harmadik személynek további engedélyt adhat a tervek felhasználására. A pályázat kiírójának (Szentendre Város Önkormányzata) joga van arra, hogy a terveket kép- vagy hangfelvételen rögzítse, illetve, hogy azokat számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra másolja.

Határidők
A képeket2008. április 1.-ig várjuk, az ez után érkezett pályázatokat elfogadni nem áll módunkban. Zsűrizés:2008. április 15-ig. Eredményhirdetés: 2008. április 22-én .

További információ kérhető
Dr. Tóth Eszter Barbara
toth.eszter@ph.szentendre.hu
Kammerer Zsófia
kammerer@ph.szentendre.hu
26/503-398

Várunk minden olyan Szentendrével kapcsolatos fotót, amely tartalmában, mondanivalójával illeszkedik a meghirdetett kategóriákhoz.

Details

Start:
2007, November 15 @ 00:00 UTC+0
End:
2008, March 31 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
http://www.szentendre.hu/index.php?akt_menu=1124