Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

K.A.F.A. – KéppOnt Analóg Fotográfiai Alkotóműhely

2014, February 4 @ 18:00 - 22:00 UTC+0

Free
26.kamera-rajzokb.jpg

Camera obscura kalandok, nem csak felfedezőknek!

NYÍLT NAP – 2014. január 23. (csütörtök) 18.00 – Horánszky u. 25. (ArtBázis Összművészeti Műhely)

Egy K.A.F.A. turnus mindig 7 alkalomból áll. Az idei első turnus egyenlőre az ArtBázis Moziműhellyel felváltva, kéthetente (keddenként) várja az érdeklődőket.
Alkalmanként min. 3 óra (általában 4-5 óra). A 7 alkalom részét képezi egy hétvégi, kb. 8 órás program (SZUPER SZOMBAT) is, amely kiegészítője vagy záróakkordja az aktuális turnusnak.

Camera obscura kalandok, nem csak felfedezőknek!

NYÍLT NAP – 2014. január 23. (csütörtök) 18.00 – Horánszky u. 25. (ArtBázis Összművészeti Műhely)

Egy K.A.F.A. turnus mindig 7 alkalomból áll. Az idei első turnus egyenlőre az ArtBázis Moziműhellyel felváltva, kéthetente (keddenként) várja az érdeklődőket.
Alkalmanként min. 3 óra (általában 4-5 óra). A 7 alkalom részét képezi egy hétvégi, kb. 8 órás program (SZUPER SZOMBAT) is, amely kiegészítője vagy záróakkordja az aktuális turnusnak.

A most induló kurzus középpontjában a camera obscura ill. a lyuk- és réskamerás fotográfia, valamint az analóg fekete-fehér és színes laborálás technikája áll.

A kályhától indulunk tehát, a legegyszerűbb leképező eszköztől és addig megyünk míg mindenki meg nem építi saját egyedi kameráját (kameráit), amellyel aztán fotografálhat és amelynek köszönhetően elmélyülhet a tudatos, kísérletezőkedvet igénylő de mindig fontos tanulságokat eredményező alkotásban.

Minden alkalommal lesz egy kis kamera bütykölés, képnézegetés, konzultáció, elméleti és gyakorlati tudnivalók tisztázása egyéni és/vagy közös alkotói tevékenység. Fotózunk műteremben és a szabadban egyaránt. Az ArtBázis fantasztikusan felszerelt professzionális analóg laborjában és műtermében a résztvevők némi gyakorlatot szerezve, önállóan is dolgozhatnak!
A résztvevőknek a nyár folyamán lehetősége nyílik gyakorlatban is alkalmazni a kurzuson szerzett tapasztalatokat a FotóFalu 2014 elnevezésű alkotótábor és művésztelep helyszínén is (Cserhátsurány 2014. július 18 – 27.).

A kurzust ajánljuk minden analóg fotográfia iránt érdeklődőnek, de leginkább azoknak,
akik szívesen elmélyednek saját alkotótevékenységükben, szívesen részt vesznek a kurzusvezető őrült képalkotó ötleteinek megvalósításában és nem rettennek meg egy kis kísérletezéstől, vizuális kalandozástól.

Részvételi díj:

Az K.A.F.A. camera obscura kurzusának 7 alkalomból álló kurzusának részvételi díja összesen: 35.000 Ft
A kurzus díja csak részben tartalmazza a felhasználásra kerülő nyersanyagok díját! Részletfizetésre és csak bizonyos alkalmakon való részvételre is lehetőség van, bármikor csatlakozni lehet az alkotóműhelyhez.
A K.A.F.A. camera obscura kurzusának tervezett időpontjai (kéthetente keddenként) 18 órától:
2014. február 4.
2014. február 18.
2014. március 04.
2014. március 18.
2014. április 1.
2014. április 15.
2014. április 29.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Jelentkezni a kurzusra az info@keppont.hu illetve az
info@artbazis.hu címen lehet.
Jelentkezési határidő nincs, a kurzushoz idő közben is lehet csatlakozni!

Miért a K.A.F.A. a tuti?
Mi azt valljuk, hogy a fényképezés egy lehetőség önmagunk és a világ jobb megismerésére. Minden résztvevőt személyre szólóan igyekszünk fejleszteni, a hatékony személyes konzultációk lehetőségével élve. De nem szalasztjuk el egy jó hangulatban tevékenykedő, inspiráló légkört teremtő, aktívan működő alkotócsoport létrehozásának lehetőségét sem, amelynek a későbbiekben csoportos bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk az ArtBázison.
Néhány gondolat a jelenkor analóg fotográfiája kapcsán
Ma többnyire digitális technikával készítünk álló és mozgóképeket, a digitális technológia “felhasználó barát” koncepciója látszólag elsöpört minden korábbi képalkotó technikát és az azokhoz szervesen kapcsolódó képalkotói attitűdöt, filozófiát.
De ez nincs így. Épp azért, mert fokozottabban “mindenütt jelen van”, “mindenki számára elérhető” vagy inkább “mindenkinek van már” digitális képalkotó eszköze, egyre többekben vetődik fel a kérdés, hogy milyen tudás az, amit mostanság végképp hátrahagyunk, mi az ami a végső feledés homályába vész és mi az ami kiállja az idő próbáját és tovább él. ..és egyáltalán, mi van ha megint kicsit eltávolodunk a számítástechnikai eszközöktől?
De miért élne tovább egy korábbi technológia? Miért lehet szükség megőrizni, vagy esetleg újra megszerezni, elérhetővé tenni egy korábbi technológia lehetőségeit? Sőt, hogyan lehetséges, hogy manapság (újra) megjelennek analóg fényképező eszközöket, nyersanyagokat gyártó cégek és (ha elég erős marketing háttérrel rendelkeznek) szinte szárnyalnak?
Talán már meg sem lepődünk azon, hogy a korábban egyértelműen a “megmosolyogtató” technikai színvonal kategóriájába sorolt eszközöket ma méreg drágán lehet értékesíteni, viszont az egykor méregdrága eszközökhöz az egykori áruk töredékéért lehet hozzájutni. Ez azt is jelenti, hogy kis szakértelemmel kiváló minőségű fotográfiai eszközökhöz juthatunk hozzá, amelyekkel az idők végezetéig öröm az alkotás.

KEDVEZMÉNYEK:
A KéppONt hallgatóinak 10% kedvezmény jár a FotóFalu 2014 oktatási díjából
15% műterembérlési kedvezmény az ArtBázison
Várunk szeretettel!

Szilas Szilárd
laborvezető

Telek Balázs
fotográfus, képzőművész
Részletes információ:
+36 20 461 6919 vagy info(kukac)keppont-fotoiskola.hu illetve info(kukac)artbazis.hu

Details

Date:
2014, February 4
Time:
18:00 - 22:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
http://www.fotoklikk.hu/esemeny/oktatas/keppont-nyilt-nap-az-artbazison|http://keppont-fotoiskola.hu/kurzusok/k-a-f-a/