Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

I. Fényecset természetfotó-diaporáma pályázat

2006, May 9 @ 18:00 - 2006, October 7 @ 18:00 UTC+0

Free
Fényecset Természetfotós Napok 2006

A Fényecset Fotóklub az Országos Fotóhónap keretében megrendezésre kerülő Fényecset Természetfotós Napok rendezvénysorozatának részeként, hagyományteremtő szándékkal országos diaporáma pályázatot ír ki.

Pályázati kiírás

A Fényecset Fotóklub az Országos Fotóhónap keretében megrendezésre kerülő Fényecset Természetfotós Napok rendezvénysorozatának részeként, hagyományteremtő szándékkal országos diaporáma pályázatot ír ki.

Pályázati kiírás

A Fényecset Fotóklub az Országos Fotóhónap keretében megrendezésre kerülő Fényecset Természetfotós Napok rendezvénysorozatának részeként, hagyományteremtő szándékkal országos diaporáma pályázatot ír ki.
A pályázat célja – a fényképezésben teret nyert digitális technika előretörésével összhangban – a diaporáma műfaj magas színvonalra emelése a természetfotózásban. A pályázaton korra és nemre való tekintet nélkül bárki részt vehet, aki a hivatalos nevezési formulán aláírásával hitelesítetten elfogadja a kiírók pályázati feltételeit és befizeti a nevezési díjat .

Pályázati feltételek

  • A beküldött pályaművek kizárólag csak a természettel kapcsolatos témát dolgozhatnak fel, alapjaiban természetfotókból kell, hogy összeálljanak, egyéb tartalmi és megoldásbeli kötöttség nélkül.
  • Nevezési díj: pályázónként 3.000 Ft
  • Egy pályázó maximálisan 3 pályaművet nevezhet be, melyben kizárólag a saját alkotásai szerepelhetnek. Ezen kívül még maximum 3 műben vehet részt társszerzőként. (De ebben az esetben csak szerkesztőként!) Amennyiben a mű így készül, azt a műben és a nevezési lapon is fel kell tüntetni!
  • A pályaművek időtartama maximum 10 perc lehet (maximum 30 mp idő túllépés elfogadott)
  • A műveket kizárólag DVD (asztali DVD játszókkal is lejátszható), valamint MPEG2 és exe (PC kompatibilis) formátumokban lehet benyújtani. A fentiektől eltérő formátumú pályamunkákat a szervezők automatikusan kizárják a pályázatból.
  • Amennyiben a beküldött formátum a kiírásnak megfelel és ennek ellenére technikai probléma merülne fel, a szervezők a szerzővel való konzultációval igyekeznek megoldani a lejátszhatóságot. Ha ez nem vezet eredményre, művét ki kell zárnunk a pályázatból.
  • A műveket a felmerülhető viták kivédése érdekében kizárólag véglegesen lezárt, csak olvasható lemezeken lehet benyújtani. Az újraírható (RW) lemezeken beadott munkákat a szervezők kizárják a pályázatból. Amennyiben a DVD formátumban benevezett lemezen több mű van, a pályázónak menüvel ellátott lemezt kell benyújtania!
  • A műben látható helyen fel kell tüntetni a mű címét, a szerző és a társszerző (szerkesztő) nevét, továbbá az aláfestő zene szerzőjét, vagy előadóját.
  • A művek aláfestő zenéinek jogdíjai kapcsán felmerülő szerzői jogi követelések és felelősség a szerzőket terhelik! Ezekért a kiírók és a szervezők semmi nemű felelősséget nem vállalnak!
  • A lemezeken és tokjaikon eltávolíthatatlanul kell szerepelnie a szerző(k) nevének, több lemez esetén sorszámmal kiegészítve.
  • A rendezvényen bemutatott művekért a szerzőket szerzői jogdíj nem illeti meg!
  • A pályaművek mellé csatolni kell a hivatalos nevezési lapot, valamint a nevezési díjat igazoló postautalvány, illetve banki átutalási bizonylat, vagy a visszaigazolás másolatát.
  • Csak olyan pályaművet (műveket) lehet nevezni, amely más magyarországi diaporáma versenyen nem ért el helyezést.
  • A pályázati feltételek bármelyikének hiányában vagy nem egyezésével a pályázó automatikusan kizárja magát a pályázatból.

Díjazás

A szervezők a későbbiekben felajánlásra kerülő különdíjak mellett 50.000, 30.000 és 20.000 Ft értékben díjazzák a legjobb műveket.

Zsűrizés

A technikailag megfelelő pályaműveket hattagú szakmai zsűri értékeli a rendezvényt megelőzően. Ezen zsűri mellett csak a szervezők által delegált, nem pályázó technikai kisegítő csoport és a jegyzőkönyvvezető, továbbá a magyar természetfotó klubok által delegált, nem pályázó, szavazati joggal nem rendelkező megfigyelők vehetnek részt.
A zsűri a nem nyilvános értékelés során választja ki azt az 5 művet, amelyekből a rendezvényen, a nyilvános bemutatót követően választja ki a három díjazott művet.
Az előzsűrizésen továbbjutott valamennyi pályamű folyamatos vetítéseken kerül bemutatásra a Fényecset Természetfotós Napok szombati és vasárnapi rendezvényei során.

A zsűrizés során alkalmazott technika:

  • 1440×1080 px felbontású Canon projektor
  • 2x50W sztereó hangtechnika
  • XP kompatibilis PC, asztali DVD lejátszó
  • 4×3 méteres vetítővászon

Technikai segédlet

Kérjük a pályázókat, amennyiben exe kiterjesztésekkel pályáznak, azokat több más számítógépen is teszteljék! Egyes programok eltérő órajelekkel exportálják ki az exe fájlokat és ez szinkron eltéréseket okozhat a kép és a hang között. Azt javasoljuk, hogy keressenek olyan programokat, ahol a zene és a kép több kipróbált konfigurációnál is szinkronban marad.
A minél jobb képminőség elérése céljából javasoljuk a 1440X1080 px (legalább az egyik oldallal egyező) méretű képek használatát. Az alapképeket javasolt sRGB színtérbe konvertálni. A hangminőség érdekében javasoljuk a wav, illetve minél jobb minőségű mp3 hangfájlok használatát.
A videóba exportált bemutatóknál az MPEG2 fájlok lehetnek HDTV kompatibilisek, azaz 1440×1080 px méretűek is. A DVD formátumoknál, mivel a műsoridő úgy is korlátozott, kérjük a legjobb képminőségbe átkódolni a műsorokat! A hangminőség érdekében javasoljuk a LPCM hang beállítás használatát.

Pályamunkák beérkezése

A műveket postán, a 1065 Budapest, Podmaniczky utca 6. postacímre, illetve személyesen, a nevezési határidőt megelőző két Fényecset klubnapon lehet a szervezőkhöz eljuttatni.
Nevezési határidő: 2006. október 8. Postai kézbesítésnél a postabélyegző dátuma nem lehet a nevezési határidőn túli.

Anyagkezelés

A személyesen átvett lemezek minőségét a pályázóval együtt ellenőrizzük, postán érkezett anyagokért felelősséget a szervezők nem tudnak vállalni. A pályázati anyagokat a Fényecset Természetfotós Napokon személyesen lehet átvenni. Az át nem vett lemezeket a rendezvény után megsemmisítjük.

Dokumentumok
A pályázati kiírás és a nevezési formula letölthető a Fényecset honlapjáról: www.fenyecset.hu

Pályázati naptár

Október 8. Nevezési határidő
November 6-10 között Zsűrizés
November 24-26. Fényecset Természetfotós Napok
November 26. 10 óra Vetítések
November 26. 13 óra Díjkiosztó

Details

Start:
2006, May 9 @ 18:00 UTC+0
End:
2006, October 7 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,