Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Help-Portrait Magyarországon is!

2009, December 12 @ 00:00 UTC+0

Free
hp.jpg

Magyarországon az OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotóügynökség vállalta magára a Help-Portrait elnevezésű esemény megszervezését.
Magyarországon az OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotóügynökség vállalta magára a Help-Portrait elnevezésű esemény megszervezését.
A most induló mozgalomban világszerte vesznek részt önkéntes fotósok idejüket és munkájukat áldozva, hogy az ünnepek közeledtével segítsenek a kevésbé szerencséseknek. A feladat egyszerű: fotóznak, portrékat készítenek, majd átadják az elkészült képeket a “modelleknek”, azoknak, akiknek a napi megélhetési gondok közepette nincs lehetőségük ilyesmire, és akik eddig nem is álmodtak arról, hogy minőségi fotó készülhet róluk vagy családtagjaikról. Persze nem csak fotósokra van szükség, hanem más segítőkre is: sminkesekre, szervezőkre, olyanokra, akik technikai (pl. nyomtatási) lehetőségüket ajánlják fel, bárkire, aki segíteni szeretne az esemény lebonyolításában.

Az esemény mindenütt a világon 2009. december 12-én kerül megrendezésre. Magyarországon a Sportaréna egyik konferencia termében lesz a Help-Portrait fotózás.

Kik vehetnek részt az eseményen?

Bármely fotós, (profi, amatőr, hobbifotós), aki kedvet érez a munkához! A fotózásra pedig olyan emberek várunk, akik szívesen élnének ezzel a lehetőséggel. (Hátrányos helyzetű családok, egyedülálló szülők és gyermekeik, családok átmeneti otthonában élők stb.)

A linkre kattintva megtekintheti Jeremy Cowart, a Help-Portrait atyjának felhívását (magyar felirattal):

YouTube player

Az Egyesült Államokban már tartottak egy próbaeseményt októberben.
Az erről készült videó megtekinthető az alábbi linken:
http://www.youtube.com/user/helpportrait

Ha van kedve csatlakozni fotósként, sminkesként vagy segítőként, akkor csatlakozzon hozzánk a Help-Portrait oldalán:

Details

Date:
2009, December 12
Time:
00:00 UTC+0
Cost:
Free