Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

természet, pusztuló természet, szimbiózis – a Bayer Hungária Természetvédelmi Fotópályázata

2005, May 9 @ 18:00 - 2005, September 1 @ 18:00 UTC+0

Free
Meghívó

Ön is részt vehet a Bayer Hungária 1 000 000 Ft összdíjazású fotópályázatán!

A természet védelme nem fennkölt cél, hanem a modern emberi látásmód elengedhetetlen eleme, mindennapjaink fontos része. Elmulasztása nem csak súlyos hiba, hanem meglehetősen kínos is! Senki sem lehet modern és divatos, ha környezete védelmére nem fordít legalább annyi figyelmet, mint saját külsejére, ápoltságára, ruházatára.

A Bayer Hungária fotópályázatot hirdet

Ön is részt vehet a Bayer Hungária 1 000 000 Ft összdíjazású fotópályázatán!

A természet védelme nem fennkölt cél, hanem a modern emberi látásmód elengedhetetlen eleme, mindennapjaink fontos része. Elmulasztása nem csak súlyos hiba, hanem meglehetősen kínos is! Senki sem lehet modern és divatos, ha környezete védelmére nem fordít legalább annyi figyelmet, mint saját külsejére, ápoltságára, ruházatára.

A Bayer Hungária fotópályázatot hirdet

“természet, pusztuló természet, szimbiózis” témakörben. Olyan pályamunkákat várunk, akár MMS-ben is, melyek bemutatják a modern emberi környezet és a természet egymás mellett élését, akár pozitív, akár negatív példákkal. Arra kérjük potenciális pályázóinkat, hogy hívják fel fotóikkal a társadalom figyelmét a természet védelmében mutatkozó hiányosságokra!


Bayer Hungária

Természetvédelmi Fotópályázat

2005.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A környezetvédelem olyan általános, közös célunk, mely minden XXI. századi ember fontos szempontja kell, hogy legyen.

A környezet védelmére fordított munka hatékonyabb, ha nem csak a természet védelmét tűzzük ki célul, hanem a társadalmi szokások ez irányú befolyásolását is, oly módon, hogy nem csak a környezet megóvása érdekében folytatunk kutatásokat, beruházásokat, hanem mindenki figyelmét felhívjuk annak szükségességére, hogy a maga eszközeivel kövesse példánkat és tegyen meg mindent a természeti környezet további rombolásának megállítására.

A Bayer Hungaria tudatában van annak, hogy nagyvállalat lévén jelentős felelőssége, egyszersmind lehetőségei vannak ennek, az egész társadalomra nézve fontos feladatnak a megvalósításában.

A Bayer Hungaria innovatív, jövőbe tekintő nagyvállalatként úgy határozott, hogy támogatja a környezetkárosító események, emberi tevékenységek feltárását, oly módon, hogy saját forrásait felhasználva lehetőséget ad és felületet biztosít azoknak, akik ezeket az eseményeket, cselekményeket alkotó módon képesek a társadalom széles nyilvánossága elé tárni .
A természet védelmének egyik első lépése, amikor a hiányosságokat megtapasztalva felhívjuk egymás, a társadalom figyelmét a problémákra. A problémák tudatosítása nélkül azok ellen tenni sem lehet.
Mindannyiunk közös feladata a környezetkárosító hatások felismerése, feltárása, csökkentése, megszűntetése.

A Bayer Hungaria olyan jövőt képzel el, amelyben a modern ember alkotta környezet és az ősi természeti környezet háborítatlanul, egymást kiegészítve, harmóniában megfér egymás mellett.

ELŐZMÉNYEK

A Bayer Hungária 2005-ben immáron második alkalommal írja ki ezt a pályázatot. Tavaly több mint 100 pályázó küldte be munkáit, mely jelentős sikernek számít.

Reményeink szerint a pályázat évről-évre nagyobb érdeklődést kelt és ennek megfelelően nagyobb hatással van a társadalom szemléletmódjára.

TERMÉSZETVÉDELMI FOTÓPÁLYÁZAT

A Bayer Hungária természetvédelmi fotópályázatot hirdet, melynek célja, bemutatni a modern emberi környezet és a természeti környezet együttélésének pozitív és negatív példáit.

A pályázat távlati célkitűzése, hogy rámutasson arra, hogy a természet védelme nem fennkölt cél, mely kevesek feladata, hanem a modern emberi látásmód része, és mindannyiunk felelőssége.

A pályázat témái: természet, pusztuló természet, szimbiózis

A pályázat célja, hogy segítse a természettudatos látásmód kialakítását, és a természet védelmét életstílussá, mindennapos, mindenki számára fontos tevékenységgé tegye.

A pályázat 2005. május 10.-től 2005. szeptember 2.-ig tart. Ezt követően a zsűri elbírálja a beérkezett pályaműveket, majd szeptember második felében eredményt hirdet. A Bayer Hungária a legjobb fotókból kiállítást rendez a Millenáris Parkban, ahol a képeket a nagyközönség is megtekintheti.

A pályázaton külön kategóriát képeznek az MMS-ben beküldött pályamunkák. A Bayer Hungária szeretné a természet védelmét kiterjeszteni, ugyanakkor “divatossá”, “trendivé” tenni, ezért hozta létre a speciális MMS kategóriát.
Az MMS-ben beérkezett pályázatokat a zsűri külön bírálja el, és a Bayer Hungária, a blikk.hu-n, virtuális galériában állítja ki. A blikk.hu jelentős segítséget nyújt az MMS kategória kommunikálásában és népszerűsítésében.

A T-Mobile Magyarország szívesen csatlakozott a Természetvédelmi Fotópályázat támogatóihoz, mert minden olyan kezdeményezés figyelmet érdemel, amely a természeti értékek megőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Az MMS pályázat technikai feltételeit és háttérrendszerét a T-Mobile biztosítja, egyszersmind a kategória díját, egy kamerával ellátott telefont is felajánlott. Emellett az érdeklődők a t-zones-on is megtekinthetik majd a nyertes fotókat.

A pályázat presztízsét erősíti, hogy a munkában részt vesz a National Geographic is. A magazin és internetes portál tekintélye, ismertsége, és népszerűsége lehetővé teszi, hogy a Bayer Hungária Természetvédelmi Fotópályázat jelentős eseménnyé váljék

A Magyar Fotóművészek Szövetsége jelentősen kiveszi részét a pályázat előkészítéséből, illetve a zsűrizés folyamatából. A Szövetség részvétele a munkában garantálja a pályázat szakmai színvonalát és minőségét, egyben emeli presztízsét .

A természetvédelmi szempontok messzemenő érvényesülése felett “The Regional Environmental Center” őrködik.

A környezetvédelemhez való viszony javításában, a környezet tudatos látásmód kialakításában, és a természetvédelmének életmóddá változtatásában Dr. Juhász Árpad lesz a segítségünkre, aki képes arra, hogy a problémákat érthetően, a közönség számára megfogható módon mutassa be.

A pályaműveket MMS-ben a 06 30 30 30 357-as számra, postai úton, pedig a Budapest 1325 Pf.: 386-os címre, PÁLYÁZAT jeligére várjuk!

A pályázaton amatőr és profi fotósok egyaránt részt vehetnek. A pályázat alakulását 2005. május 10-től figyelemmel kísérhetik a www.bayerhungaria.hu weboldalon, ahonnan a pályázat részletes kiírása is letölthető.

Bővebb információ:

Bayer HungáriaHoffmann Zoltán06 1 487 4176

2.sz melléklet:

Pályázati szabályzat

“Fókuszban a környezetvédelem”
Rendezi a Bayer Hungária Kft (Budapest)

I.ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

§ 1

Az alábbi szabályzat rögzíti a környezetvédelmi fotópályázat feltételeit.

§ 2

A Pályázatot a Bayer Hungária Kft (1123 Budapest, Alkotás-u. 50, a továbbiakban: Rendező) rendezi.

§ 3

1. A Pályázat a Magyar Köztársaság területén kerül lebonyolításra, azaz magyar állampolgárok pályázhatnak, Magyarország területén készített képekkel.

2. A pályázat kezdete: 2005. május 10.

§ 4
1. A Bayer Hungária Kft mint a pályázat kiírója vállalja, hogy a 18 év fölötti kategóriában, az egyes kategórianyertesek alkotásait, mint ingó vagyontárgyakat szerződéses megállapodás alapján megvásárolja, alkotásonként 200 000 (kétszázezer) forintért. Az 1995.évi CXVII. (SZJA) törvény 58.§-a kimondja: ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelem (7) esetén nem kell megfizetni az ingó vagyontárgyak átruházásából, az év során együttesen származó jövedelem adójának 40 ezer forintot meg nem haladó részét.

2. Az előző pontban rögzített összeg egyben a Rendező pénzügyi kötelezettségvállalásának felső határa.

3. A 12-18 év közötti kategóriában egy digitális fényképezőgépet kap a nyertes kép alkotója.

4. Az MMS pályázat győztese egy kamerával ellátott mobiltelefont kap.

II.A PÁLYÁZAT RÉSZTVEVŐI ÉS LEBONYOLÍTÁSA

§ 5

1. Bármely magyar állampolgár – amatőr avagy hivatásos fotográfus – részt vehet a pályázaton, amennyiben a jelen Szabályzatban rögzített határidőn belül az alábbi címre környezetvédelmi témájú fotókat küld be, melyek bármely fényképészeti eljárással készültek, és utólag nem módosítottak, szerkesztettek digitális vagy egyéb technológiával (Fotók) és amelyek teljes szerzői jogaival rendelkezik, valamint beküldi a Pályázat Jelentkezési Lapját. A pályázatra nem nevezhető fotósorozat (egy pályaműként).

2. A Rendező és/vagy a PR ügynökség alkalmazottai, a zsűri tagjai, a Rendező és/vagy a PR ügynökség együttműködő munkatársai, valamint fentiek közvetlen családtagjai nem pályázhatnak.

§ 6

1. Minden Pályázó maximum 8 (nyolc) darab, 2003 január elseje után készült fotót küldhet be, amelyek nem nyertek díjat más pályázaton (lásd az 5. pontot).

2. A Pályázaton résztvevő Fotók hátoldalán a következőket kell feltüntetni:

a) egy cím;
b) a kategória betűkódja (ld. Alább a 3. pontot)
c) a pályázót azonosító jelszó
d) egy sorszám, ha egynél több Fotót küld a Pályázó
e) egy leírás a 7. § 1 pont © szerint, ld. alább.

A pályázaton résztvevők elfogadják, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti dia, vagy negatív, eredeti digitális fájl megfelelő méretben) a kiállítás létrehozása érdekében a rendezőknek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

Azok a Fotók, melyek nem teljesítik az 5. § és a jelen 6. § feltételeit, nem vehetnek részt a Pályázaton.

3. A következő kategória jelölések érvényesek:

“T”Természet – olyan Fotók, melyek állatokat, növényeket, időjárási jelenségeket, tájakat mutatnak; olyan minőségekkel, melyek visszahozhatatlanul veszendőbe mennek, ha nem, vagy elégtelenül védjük környezetünket.

“P”Pusztuló természet – olyan Fotók, melyek a természeti környezet pusztulását, a környezetet fenyegető veszélyeket mutatják be

“SZ”Szimbiózis – olyan Fotók, melyek a modern technológia és a természet egymás mellett élését mutatják be, akár pozitív, akár negatív példaként.

4. Analóg felvétel esetén a beküldhető képek minimális mérete 18 x 24 cm. Digitális felvétel esetén legalább 300 dpi felbontású képek vagy maximum A/4-es méretű nyomat beküldését kérjük.

5. A Rendező két korcsoportban írja ki a pályázatot

  • 12-18 év között
  • 18 év fölött

Aki a pályázat lezárásáig 2005. szeptember 02.-ig betölti a 18. életévét, az a 18 év fölötti kategóriában indulhat. Mindkét korcsoport ugyanazokban a kategóriákban pályázhat és ugyanazok a feltételek érvényesek rájuk kivéve a nyereményeket.
A 12-18 év közötti korcsoportban egy díj kerül kiosztásra. A 18 év fölött kategóriánként hirdet győztest a zsűri.

6. A Rendező életkor megkötés nélkül, az előbb felsorolt kategóriákban MMS pályázatot hirdet. Az MMS-eket a következő telefonszámra lehet küldeni: 06 30 30 30 357. Egy telefonszámról maximum 8 darabot.

§ 7

1. Az 5. §-ban említett Jelentkezési Lapon ki kell tölteni a következőket
a) a Pályázó személyes adatai: teljes név, cím, teljes telefonszám (ha a Pályázónak van telefonja)
b) a pályázót azonosító jelszó;
c) A Fotók címei, a kategóriájuk betű kódjai (ld. fentebb), sorszámuk (ha egynél több Fotót küld be), a Fotók leírása: hol, mikor, milyen körülmények között készültek.
d) A Pályázó Nyilatkozata, hogy rendelkezik a beküldött Fotók teljes szerzői jogával;
e) Nyilatkozat, hogy a pályázati kiírást elolvasta és pályázat feltételeit elfogadja;
f) A Pályázó hozzájárulása személyes adatainak rögzítéséhez és nyilvánosságra hozatalához;
g) A Jelentkezési lapon feltüntetett Pályázó aláírása.

A jelentkezési lap csak egy természetes személy adatait tartalmazhatja.

2. A jelentkezési lapot, a jelentkező által készített Fotókkal és a megkívánt Mellékletekkel 2005. szeptember 02-ig bezárólag kell postára adni a következő címre: ” Pályázat” Budapest 1325 Pf.:386. A fenti dátumnál későbbi postabélyegzővel érkező küldemények nem kerülnek be a Pályázatba.

A Fotók, Jelentkezési lapok és Mellékletek olyan csomagolásban küldendők be, mely védi ezeket a károsodásoktól. A Rendező nem felel a beküldött csomagok sérülése vagy elveszése miatt bekövetkező károkért.

3. A Jelentkezési lap letölthető a www.bayerhungaria.hu Internet címről.

4. A Jelentkezési lapot a Fotókkal és Mellékletekkel együtt, de külön lezárt borítékban kell beküldeni, melyen a Jelszó van feltüntetve.

5. Egy pályázó csak egy jelentkezési lapot küldhet be.

6. Ha a Jelentkezési lap nem a fenti 1. pont szerint van kitöltve, (vagy ha nem leragasztott borítékban lett beküldve), a Pályázó, aki Fotóihoz ilyen Jelentkezési lapot csatolt, nem vehet részt a Pályázaton, Fotói nem kerülnek elbírálásra.

§ 8

1. A beküldött Fotók mindegyike egyedi fotóként lesz figyelembe véve. Ezen belül a 6. § 3. pontban leírt kategóriák szerint külön lesznek értékelve.

2. A Fotók elbírálását és a díjak odaítélését a Rendező által felkért Zsüri végzi..

3. A fenti 6. § 3. pontjában említett mindhárom kategóriában egy-egy egyenértékű Fődíj kerül kiosztásra, egyenként 200.000 forint (kettőszázezer forint) értékben.

4. Ha a Zsüri kiemelésre érdemes Fotókat talál, jogosult további díjakat is kiadni mindegyik kategóriában.

5. Mindegyik Fotó csak egyszer díjazható

6. A Zsűri a beküldött Fotókat elbírálja 2005 szeptember 30-ig. A Zsűri az odaítélt díjakat a kiállítás sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójának keretében osztja ki.

§ 10

1. A díjazott személyek neveit a rendező a 7. § 2. pontban megadott címen közzéteszi.
2. A Pályázó joga díjának átvételére nem ruházható át másra. A díjak nem helyettesíthetők semmi egyébbel.

§ 11

1. A Rendező által kiválasztott fotók, köztük a díjnyertesek egy vagy több helyen kiállításon kerülnek bemutatásra..

2. A Rendező vállalja, hogy a Pályázó kifejezett írásbeli kérése esetén a beküldött, de díjat nem nyert Fotókat visszaküldi a Pályázónak.

§ 12

A díjak átvételére az a személy jogosult, akinek adatait a beküldött Jelentkezési lap tartalmazza.

§ 13

A jelen Pályázatra beküldött Fotók szerzői tulajdonjogai átszállnak a Rendezőre annyiban, hogy a Rendező jogosult ezeket a Fotókat kiállítani, és bármely formában publikálni a Pályázat népszerűsítése céljából, és különösen jogosult ezeket a Fotókat közzétenni a www.bayerhungaria.hu weboldalon.

§ 14

1. A díjnyertesek a jelen Szabályzat 8 § 7 pontjában megadott időponttól számított 14 (tizennégy) napon belül táviratban és/vagy ajánlott levélben értesítést kapnak a jelentkezési lapon feltüntetett címükre.

2. Az előző pontban említett értesítés tartalmazza azt az időpontot, amikor a díj összege átvehető a Rendező címén. Magukat a díjakat egy ünnepélyes díjkiosztáson a Rendező képviselője adja át. A díjazott Pályázónak személyazonosságát igazolnia kell a díj átvételekor.

3. Abban az esetben, ha a jelen Szabályzat értelmében díjnyertes Pályázó bármely okból nem jelentkezik a díj átvételére a fenti 2. pontban említett díjkiosztás után 30 nappal bezárólag, (ez érvényes arra az esetre is, ha az értesítést nem veszi át), a Rendező átutalja a díj összegét egy általa megválasztott környezetvédelmi célra, postai úton.

4. A díjazott Pályázók a fenti 2. pontban említett díjkiosztó ünnepségre saját költségükön utaznak. Azonban a Rendező, kifejezett igény esetén, egyéni elbírálás alapján útiköltséget téríthet a díjazott Pályázó(k)nak. Az útiköltség térítés alapja az utazási vonat- vagy autóbuszjegy. Az útiköltséget a rendező átutalja a Pályázó bankszámlájára, vagy postautalványon küldi el a jegy megérkezésétől számított 14 napon belül. A jegyeket a díjkiosztó ünnepség napjától számított 14 napon belül kell a rendezőhöz eljuttatni.

5. A Rendező fenntartja magának a jogot, hogy a 2. pontban említett ünnepélyes díjkiosztást lemondja.

6. Ha megváltozik lakcíme vagy telefonszáma, a díjnyertes pályázó köteles azonnal írásban értesíteni a Rendezőt, megadva az új címet és/vagy telefonszámot. Ha valaki a Jelentkezési lap beküldése után 3 (három) napon belül nem teljesíti ezt a kötelezettséget, ez díjának elvesztésével jár.

§ 15

A jelen Szabályzat teljes szövegét a Pályázók elérhetik a 7. § 2. pontjában fentebb jelzett címen.

III.KIFOGÁSOLÁSI ELJÁRÁS

§ 16

1. Bármely kifogást, melyet a Pályázók a jelen Pályázattal kapcsolatban tenni kívánnak, írásban kell elküldeni a rendezőnek a 7 § 2. pontjában megadott címre a Pályázat ideje alatt, azonban legkésőbb 2005. szeptember 02.-ig.

2. Előző pont (§ 16/ 1.) alól kivételt képez a zsűri döntése és a díjak odaítélése.

3. A kifogás megérkezésétől számított 21 (huszonegy) napon belül a Rendező állást foglal és állásfoglalásáról írásban értesíti a kifogásoló felet.

4. Ha egy Kifogásoló nem fogadja el a rendező állásfoglalását (lásd a fenti 2. pontot), akkor igényeit rendes jogi úton érvényesítheti.

IV. A RENDEZŐ NYILATKOZATA

§ 17

1. A Rendező kijelenti, hogy elfogadja a Pályázó nyilatkozatát a Jelentkezési lapon és ezennel átveszi díjmentesen a szerző szerzői tulajdonjogait a benyújtott Fotókkal kapcsolatosan a jelen Szabályzat 11 § 1. pontjában és 13 §-ában foglalt felhasználási területeken.

2. A Rendező fenntartja magának a jogot, hogy a Pályázati Szabályzatot a Pályázók előnyére módosíthassa.

Details

Start:
2005, May 9 @ 18:00 UTC+0
End:
2005, September 1 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,