Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Változó Európa – Nemzetközi Építészeti fotópályázat 2007

2007, January 25 @ 00:00 - 2007, May 14 @ 18:00 UTC+0

Free

ÉPÍTETT KÖRNYEZET – ÉRTÉKVÉDELEM

Fővédnökök:
Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke
Dr. Reischl Gábor DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke

ÉPÍTETT KÖRNYEZET – ÉRTÉKVÉDELEM

Fővédnökök:
Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke
Dr. Reischl Gábor DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke

A pályázat célja, hogy olyan kiemelkedő fotográfiai alkotásokat mutasson be, amelyek egy-ben az Európai Unióhoz 2005-ben csatlakozott “tízek” és a 2007-ben belépett Románia és Bulgária területén álló építészeti objektumokra hívják fel a figyelmet. A pályázat nyilvános, nemzetiségre vonatkozó megkötés nélkül részt vehet minden alkotó, akár hivatásos, akár nem professzionális fotográfus, aki a fenti témakörökben színvonalas, kiállításra alkalmas, fotó-művészeti szempontból is értékelhető műveket alkotott. Építészek és tervezőirodák is küld-hetnek anyagot a fotó alkotójának feltüntetésével és írásos beleegyezésével.
A pályázat anyagából 2007 őszén, az Építészet Hónapja idején kiállítás nyílik Budapesten, amelyhez a szervezők katalógust jelentetnek meg.

A zsűri a beérkezett műveket két kategóriában bírálja el:
1. “Új épület”, amely az elmúlt öt esztendőben valósult meg.
2. “Rekonstrukció”, műemlék vagy az épített örökség fogalomkörébe tartozó épület felújítása és / vagy bővítése.
Mindkét kategóriában szerzőnként 10 db. – bármilyen fotográfiai eljárással készített – alkotás-sal lehet pályázni. A maximum 5 képből álló sorozat egy műnek számít, ám a zsűri a kiállí-táshoz jogosult azt megbontani.
A pályaműveket kiállítási minőségű kópiaként kérjük beküldeni, amelyek minimális mérete: 30 cm (hosszabbik oldal), maximális mérete: 60 cm (hosszabbik oldal). Beküldhető levilágí-tással készült nagyítás és magas művészi igényű nyomat is.
Kérjük, a képek hátoldalán tüntessék fel a szerző nevét és a mű címét!
A pályázati anyagokhoz képjegyzéket kérünk mellékelni ( lásd magyar és angol nyelvű adatlap ), amelynek a kategória feltüntetése mellett tar-talmaznia kell a szerző nevét, címét, elérhetőségét, életkorát és nyilatkozatát arról, hogy a kép(ek)nek a régi-új Magyar Építőművészet számaiban, valamint a kiállításhoz kapcsolódó kiadványokban és sajtóanyagokban történő térítés nélküli közléséhez hozzájárul. Tartalmaz-nia kell továbbá az épület pontos megnevezését, címét, az építész nevét, az építés / felújítás befejezésének idejét, valamint a fotó technikai leírását.
Az Adatlap letölthető: www.fotomuveszek.hu
A melléklet angol vagy magyar nyelv en tölthető ki .
A beérkezett pályaműveket öttagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Szegő György DLA építész, a régi-új Magyar Építőművészet főszerkesztője, tagjai: Tímár Péter építész, a Fotóművészet főszerkesztője , Szamódy Zsolt fotóművész , Magyar Fotóművészek Szövetsége elnöke , Cs. Plank Ibolya művészettörté-nész , Bujnovszky Tamás fotográfus , a régi-új Magyar Építőművészet kép-szerkesztője .

A zsűri kellő számú és színvonalú pályázat esetén mindkét kategóriában 1-1 fődíjat, 1-1 má-sodik, 1-1 harmadik díjat, illetve 35 év alatt 1-1 fődíjat ítél oda, összesen minimum 7500 euro értékben.
Beadási határidő: 2007. május 15. (postai bélyegző dátuma)
Cím: Magyar Fotóművészek Szövetsége, H-1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Eredményhirdetés: 2007 őszén az Építészet Hónapjában, de a díjazottakat 2007. augusz-tus 31.-éig értesítjük.
(A beérkezett pályázati anyagokat a szervezők a lehető legnagyobb gondossággal keze-lik, de a postai szállítás alatt bekövetkező sérülésekért nem vállalnak felelősséget.)

régi-új Magyar Építőművészet
Magyar Fotóművészek Szövetsége

Details

Start:
2007, January 25 @ 00:00 UTC+0
End:
2007, May 14 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , , ,
Website:
http://www.fotomuveszek.hu