Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Talált képek – dr. Spissák Lajos fotókiállítása

2012, November 5 @ 18:00 - 2012, December 3 @ 17:00 UTC+0

Free
spissak_lajos_meghivo.jpg

A Szentesi Fotókör meghív minden fotózást iránt érdeklődőt 2012. november 5-én hétfőn 18.00 órára Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe
dr. Spissák Lajos hódmezővásárhelyi fotográfus
„TALÁLT KÉPEK” című kiállításának a megnyitására.

A Szentesi Fotókör meghív minden fotózást iránt érdeklődőt
2012. november 5-én hétfőn 18.00 órára Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe
dr. Spissák Lajos hódmezővásárhelyi fotográfus
„TALÁLT KÉPEK” című kiállításának a megnyitására.

Spissák Lajos középiskolás korában már elkezdett komolyabban fotózni. Indulásként természetfotókat készített, mivel érdekelte a képek kidolgozása is ezért hamarosan felszerelt otthon egy saját fotólabort. Először fekete fehér, majd lőször fekete fehér, majd, később színes nagyításokat is készített házilag. Tagja lett a Rosti Pál fotóklubnak, majd tíz éven keresztül a technikai referense is volt az ottani közösségnek. Ekkor kezdett el mélyebben foglalkozni a fotózás technikai és esztétikai oldalaival egyaránt. Számos cikket írt a FOTÓ c. lapba a képmódosító eljárásokról (szolarizáció, izohélia) és egyéb technikai dolgokról, tesztekről. Rendszeresen küld képeket pályázatokra, nagyon sok képét kiállították már és számos díjat is nyert. Több önálló fotókiállításon is lehetősége volt képanyagával bemutatkozni.

Öt éve kezdet el a digitális képek készítésével és feldolgozásával foglalkozni és újra érdekelni kezdte a természetfotózás. Madarakról, növényekről készít fényképeket, szereti a jó tájképet, érdekli a tudományos fényképezés lehetősége is.

A kiállítás megnyitó után a Művelődési és Ifjúsági Házban a fotókör tagjaival egy kis ismerkedő beszélgetést szervezünk az alkotóval, ahol további fotóival is bemutatkozik.

A tárlatot december 3-ig lehet megtekinteni az étterem nyitvatartási idejében.

Nagy István Szentesi Fotókör

Details

Start:
2012, November 5 @ 18:00 UTC+0
End:
2012, December 3 @ 17:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , ,