Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szeretetet tükröző fotók – Andrónyi András fotókiállítása Tihanyban

2010, May 10 @ 18:00 - 2010, July 10 @ 18:00 UTC+0

Free
Dr. Csókay András agysebész, dr. Korzenszky Richárd és Andrónyi András a kiállítás megnyitóján (Fotó: dr. Andrónyi Péter)

Nem egyszerű sajtófotókkal van dolgunk, ez fotóművészet. Az ember iránti elmélyült szeretetet tükrözi valamennyi felvétel – nyitotta meg dr. Csókay András agysebész Andrónyi András fotókiállítását.Az emberi agy a világ összes információját képes felfogni, ám ezeket nem tudjuk a megfelelő időpontban előhívni. A kiállított képek gazdagítják a belső világunkat, segítenek az emlékezésben, hiszen erős érzelmi és motivációs pecsétek.

Nem egyszerű sajtófotókkal van dolgunk, ez fotóművészet. Az ember iránti elmélyült szeretetet tükrözi valamennyi felvétel – nyitotta meg dr. Csókay András agysebész Andrónyi András fotókiállítását.
Az emberi agy a világ összes információját képes felfogni, ám ezeket nem tudjuk a megfelelő időpontban előhívni. A kiállított képek gazdagítják a belső világunkat, segítenek az emlékezésben, hiszen erős érzelmi és motivációs pecsétek.

Szinte valamennyi képen emberek portréja látható, mégis ezek az arcok túlmutatnak az egyes ember történetén. Az arcokról tükröződik: valamennyien Isten gyermekei vagyunk – e szavakkal nyitotta meg a Rege cukrászdában a hétvégén nyílt kiállítást Csókay András, aki felidézte a fotóriporterrel kapcsolatos gyermekkori élményeit is.
A megyei lapnál végzett több évtizedes fotóriporteri tevékenysége alatt készült felvételekből válogató tárlat képeiről Andrónyi András megjegyezte: a munkámat végeztem, azt rögzítettem, amit az élet hozott.

A végtelenhez való kapcsolatok nélkül elsodornak minket az elemek – mondta a megnyitón az éppen tomboló viharra reagálva dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel, aki megjegyezte: a felvételek a saját gyökereire emlékeztetik a szemlélődőt, arra, hogy mindenkinek több gyökere van.

A kiállítás július 11-éig tekinthető meg a Rege Kávézóban (András tér 1. )

Details

Start:
2010, May 10 @ 18:00 UTC+0
End:
2010, July 10 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Tags:
,