Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SURREAL / FANTASY

2012, April 2 @ 17:00 - 2012, May 7 @ 16:00 UTC+0

Free
torkoly_jozsef_galeria_meghivo.jpg

Szeretettel meghívjuk Önt és családját Szentesre a Galéria Kávéházba2012. április 2-án hétfőn 18.00 órára
TÖRKÖLY JÓZSEF szegedi fotográfus
SURREAL/FANTASY című fotókiállítására

A fantázia szürreális világa

Szeretettel meghívjuk Önt és családját Szentesre a Galéria Kávéházba
2012. április 2-án hétfőn 18.00 órára
TÖRKÖLY JÓZSEF szegedi fotográfus
SURREAL/FANTASY című fotókiállítására

A fantázia szürreális világa

Meseszerű fantáziavilágba csöppenhet az a látogató, aki megnézi a szegedi fotográfus, Törköly József kiállítását. A fotóművészet kedvelői körében nem ismeretlen az alkotó neve, aki jellemzően aktképekkel mutatkozik be. A mostani, Surreal Fantasy című tárlatát is hasonló szellemben alkotta meg, a modelleket azonban számítógépes manipuláció segítségével szürreális környezetben helyezte el.

A civil életben pedagógusként tevékenykedő Törköly József közel 20 éve kötelezte el magát a fotóművészet mellett. Eleinte autodidakta módon képezte magát a fellelhető szakirodalom segítségével. Első sikerei között könyvelheti el, hogy már a kezdetekkor többször jelent meg képe a Foto Video magazinban. A tehetségére mások is felfigyeltek: az ezredforduló táján kapott meghívást a szegedi Dr. Lajos Sándor Fotóklubba, ahol előbb a társaság tagja, majd a titkára lett. „A klub szellemisége nagyban segítette fejlődésemet, sokat tanulhattam az ott tevékenykedő fotósoktól.” – vallja magáról az alkotó. Az utóbbi években rendszeresen szerepelnek képei hazai és külföldi szalonokon. A két országos hírű szentesi rendezvényen, az Alföldi Fotószalonon és az Aktfotó Biennálén több alkalommal nyert díjat. Az utóbbi években rendszeresen fotózza a Szegedi Kortárs Balett előadásait. Ebből az anyagból a társulattal együttműködve 2011 decemberében egy sikeres kiállítást hoztak létre Szegeden.

A fotográfus más alkotóművészetben is szívesen megmutatja tehetségét. Néhány évtized kihagyással a kilencvenes évek végén újra elkezdett festeni. Alkotásait szívesen fogadják a Gulácsy Galériában, munkáit rendszeresen vásárolják.

Törköly József kiállítása a Galéria Kávéházban április 2-án, este 6 órakor kezdődik és május 7-ig látogatható.

Az alkotó a képkészítési technikájáról fél 7-től tart előadást az ifjúsági házban. Erre a programra is mindenkit szívesen vár a Szentesi Fotókör.

Details

Start:
2012, April 2 @ 17:00 UTC+0
End:
2012, May 7 @ 16:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Tags:
, ,