Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sanghaj mindennapjai a Művészetek palotájában

2013, September 15 @ 18:00 - 2013, September 22 @ 18:00 UTC+0

Free
sanghaj-mindennapjai-kiallitas.jpg_368x800.jpg

A Művészetek Palotája két párhuzamos kiállításán Sanghaj kerül fókuszba. A Sanghaj mindennapjai című tárlaton a kínai város fotósorozattal mutatkozik be a magyar nagyközönségnek. A fekete-fehér képek a sosem pihenő, 25 milliós metropolisz életébe engednek bepillantást.Kevesen tudják, hogy Sanghaj modernista, illetve art deco épületei nagyrészt egy magyar építész, az orosz hadifogságból Kínába szökött Hugyecz László Ede tervei alapján épültek. A sanghaji art deco a kiállításon archív és mai fotókon jelenik meg.

A Művészetek Palotája két párhuzamos kiállításán Sanghaj kerül fókuszba. A Sanghaj mindennapjai című tárlaton a kínai város fotósorozattal mutatkozik be a magyar nagyközönségnek. A fekete-fehér képek a sosem pihenő, 25 milliós metropolisz életébe engednek bepillantást.
Kevesen tudják, hogy Sanghaj modernista, illetve art deco épületei nagyrészt egy magyar építész, az orosz hadifogságból Kínába szökött Hugyecz László Ede tervei alapján épültek. A sanghaji art deco a kiállításon archív és mai fotókon jelenik meg.

Rendező: Shanghai International Culture Association, Shanghai Federation of Artists and Literary Circles, Shanghai Photographers Association

Details

Start:
2013, September 15 @ 18:00 UTC+0
End:
2013, September 22 @ 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category: