Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotós hétfő Szentesen

2011, September 5 @ 16:30 - 17:00 UTC+0

gal_andras_meghivo_szentesre.jpg

Kialakult szokásunkhoz híven megint egy hétfői fotós estre hívunk minden érdeklődőt. 2011. szeptember 5-én hétfőn a hónapot két kiállítás megnyitásával kezdjük el.

Kialakult szokásunkhoz híven megint egy hétfői fotós estre hívunk minden érdeklődőt.
2011. szeptember 5-én hétfőn a hónapot két kiállítás megnyitásával kezdjük el.

17.30 órakor a Galéria Kávéház és Étteremben (Szentes, Petőfi u. 7.) Gál András debreceni fotós BROOKLIN BRIDGE című fotókiállítását nyitjuk meg. Ő 2004-ben kezdett el a fotózással foglalkozni és 2005-ben csatlakozott a Debreceni Új Fotóműhely alkotóközösségéhez. A fotóműhely jóvoltából bekapcsolódott a hazai fotós élet vérkeringésébe, ennek köszönhetően képei falra kerültek már több hazai kiállításon. Egyformán szereti használni az analóg és a digitális technológiát, és érdeklik a különböző archív képkidolgozási eljárások is, főként, amik rokonságot mutatnak a képzőművészeti technikákkal. A most bemutatásra kerülő anyag New Yorkban a Brooklyn hídon és annak környékén készült analóg kamerával fekete fehér filmre.

18.00 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban (Szentes, Tóth J. u 10-14.) a Győri Fotóklub Egyesület bemutatkozó kiállítására invitálunk mindenkit.
A Győri Fotóklub Egyesület 1958-ban alakult, a klub 80 tagjával jelentős szerepet tölt be Győr a régió és mondhatni az egész ország kulturális tevékenységében. A fotóklub hazai és nemzetközi pályázatokon is rendszeresen megméretteti magát és szép sikereket könyvelhetnek el. A Győri Fotóklub a lehetőségekhez mérten igyekszik nemzetközi kapcsolatokat kialakítani külföldi fotóklubokkal. Hosszú évek óta tartanak fenn partnerkapcsolatot a környező országok fotóklubjaival és a hazai fotós alkotóközösségekkel. 2002-től nagy sikerrel rendezik meg a Fotó a természetben – Győri fotópiknik programot, a Rába által határolt Radó-szigeten, az ősi belváros tövében. Ezen alkalommal 22 szerző képeiből láthatunk Szentesen egy válogatást.

A kiállítás megnyitók után a Művelődési és Ifjúsági Házban baráti beszélgetésre és további képnézegetésre hívunk mindenkit. Gál András néhány papír képpel és vetített anyaggal mutatkozik be. A Győri Fotóklub tagjai is hoznak egy rövid „Tánc varázs” digiporámát és egy hosszabb természetfotós anyagot, melyeket levetítenek az érdeklődőknek, ezzel elindítva egy beszélgetést a mai fotózásról.

Details

Date:
2011, September 5
Time:
16:30 - 17:00 UTC+0
Event Category:
Event Tags:
, , ,