Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotó-fal a Gödörben – Wallpeople project

2010, April 10 @ 16:00 - 18:00 UTC+0

Free
wallpeople.jpg

A Wallpeople egy kulturális megmozdulás, amelynek legfőbb célja, hogy egy adott időben, egy adott helyszínre összehozzon minél több embert, akik szeretnének részt venni ebben az egyszeri és megismételhetetlen alkotói folyamatban!Az évek során sok városban háttérbe szorultak az utcai művészetek, leginkább az építkezéseknek és felújításoknak köszönhetően. A Wallpeople projekt igyekszik visszahódítani a köztereket, hogy azok újra a művészi kifejeződés színterei lehessenek.

A legnagyobb fotó-fal (murál) a városban

A Wallpeople egy kulturális megmozdulás, amelynek legfőbb célja, hogy egy adott időben, egy adott helyszínre összehozzon minél több embert, akik szeretnének részt venni ebben az egyszeri és megismételhetetlen alkotói folyamatban!
Az évek során sok városban háttérbe szorultak az utcai művészetek, leginkább az építkezéseknek és felújításoknak köszönhetően. A Wallpeople projekt igyekszik visszahódítani a köztereket, hogy azok újra a művészi kifejeződés színterei lehessenek.

A legnagyobb fotó-fal (murál) a városban
Fényképezés: egyedi, valós pillanatok megörökítése. Az élet ezen apró, de annál fontosabb mozzanatinak kiállítása eddig nagyrészt a belterekben történt, de itt az ideje, hogy a kültéren/köztereken is megmutatkozzanak!
Együtt létrehozzuk a legnagyobb fotó murált, egy köztéri falon, amely így egy szabadtéri múzeummá átalakulva lehetőséget biztosít a művészeknek és az utca emberének, hogy bemutassa saját művészetét, illetve megcsodálja másokét. Szakmabeli, profi, amatőr, laikus, minden lelkes fénykép ragasztgatót szeretettel várunk!

Az eredmény a közös alkotás és együttműködés gyümölcse lesz, amelyet az tesz még különlegesebbé, hogy csak egy adott helyen és korlátozott ideig lesz élvezhető élőben.

Céljaink

* A város művészi szellemének megmentése
* Az élő művészet, a kétkezi munka és képzőművészet és az analogikus gondolkodás támogatása az egyre inkább eldigitalizálódó világban. Miért ne hozhatnánk létre egy kézzelfogható Flickr-t a valós életben?
* Lehetőség és felület biztosítása mindazok számára, akik szeretnék megmutatni munkáikat

Barcelonából a világnak

A Wallpeople Barcelonában látta meg a napvilágot, de azóta több nagyvárost is csatlakozott a programhoz. Madrid, Valencia, Sevilla, Lisszabon, Róma, Nicosia, Buenos Aires, Mexico Város és Budapest is részeseivé váltak a kezdeményezésnek, egy csapásra nemzetközivé téve azt. A Wallpeople Budapest a Le cool Budapest és a Gödör Klub támogatásával jött létre.

Így lehetsz részese az eseménynek

• 2010. április 10-én menj el a kijelölt helyszínre néhány kinyomatatott munkáddal (fénykép, festmény, grafika, stb)
• A téma és a méret kötetlen, de hatalmas (pl. 1×1 méteres) képeket, illetve olyanokat, amelyek bármilyen formában sérthetik a közízlést, nem fogadunk el!
• 17.00-17.30 között lehet kiragasztani a képeket, a kiállítás 17.30 és 19.00 óra között lesz megtekinthető
• Lesz nálunk kétoldali ragasztó, de megköszönjük, ha Te is hozol magaddal!
• Ragaszd a képeidet a többi mellé, egy kis hely kihagyásával. Tartsd tiszteletben a többi képet!
• 19.00 órakor pontban jelet adunk, hogy a megmozdulás véget ért
• Elviheted a saját képedet, vagy másét, amelyik megtetszik
• Nyugodtan írhatsz elérhetőséget, vagy apró üzenetet a kép hátuljára, még interaktívabbá és feledhetetlenebbé téve az eseményt!
• A falon hagyott képeket mi, szervezők eltávolítjuk, és nem használjuk fel semmilyen más célból a későbbiekben!

Fontos: Az esemény nem profitszerzés céljából jött létre, minden jog fenntartva.
Lehetséges, hogy az esemény fénykép, illetve videó formájában rögzítésre kerül.

Wallpeople Csapat

Details

Date:
2010, April 10
Time:
16:00 - 18:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags: