Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotópoézis – fotópályázat

2006, January 11 @ 00:00 - 2006, February 24 @ 00:00 UTC+0

Free

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége egy fotókiállítással és egy fotóalbummal kívánja megünnepelni 2006-ban a Költészet Napját.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége egy fotókiállítással és egy fotóalbummal kívánja megünnepelni 2006-ban a Költészet Napját.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége egy fotókiállítással és egy fotóalbummal kívánja megünnepelni 2006-ban a Költészet Napját . A fotók kiválasztására nyilvános, nemzetközi fotópályázatot hirdet a szövetség. Ezen életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül, bárki részt vehet, de csak olyan alkotásokkal, amelyek magyar költők verseit illusztrálják. A József Attila versillusztrációk c. pályázatra korábban beadott művekkel nem lehet pályázni!
Az alkotókat egyéb módon nem korlátozza a pályázat kiírója. A fotósok szabadon dönthetnek arról, hogy kinek, melyik versét kívánják illusztrálni egy-egy képpel. Bármely fotóműfajban, bármilyen fotótechnikát és fotótechnológiát alkalmazva készülhetnek el a pályaművek. Fotómontázsok, portrék, táj- és városképek, csendéletek, szociofotók, fotografikák, stb. egyaránt szerepelhetnek a pályázati kollekcióban.

Egy szerző maximum 10 db 13×18 cm -es művel (papírképpel) pályázhat. A digitális eljárással készült felvételek beadhatók fotópapírra levilágítva, vagy kinyomtatva is, de az utóbbi esetben mellékelni kell az alkotásokat CD-re másolva is. Csak ebben az esetben tudjuk a fotóalbumban minőségvesztés nélkül publikálni a pályaműveket, ha a zsűri ezt javasolja.
A fotók hátoldalán (a CD borítóján)a szerző nevét és postacímét fel kell tüntetni. Továbbá jól olvashatóan rá kell írni azt a versidézetet – és forrását – is, amelynek illusztrálására szánta alkotója. Az idézet legyen rövid, egy-két soros.

A fotóalbumban a fényképek felett a fotós neve, alatta a vers címe, és az idézet jelenik majd meg (hasonló szerkezetben, mint a József Attila kötetünkben).

A nevezési lap kitöltése kötelező! Nevezési díj nincs.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítás őrzése, felügyelete nem megoldott, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért (évente két-három alkalommal fordul elő) sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét fedezzük.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó egy-egy 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.

Pályázati naptár:

A pályaművek beérkezési határideje: 2006. február 24.

A zsűrizés: 2006 március 2-ig
Értesítés az eredményről: március 25-ig
A kiállítás megnyitója és a fotóalbum bemutatója: 2006. április 9-én vasárnap, 11 órakor, a Magyar Művelődési Intézetben (I.., Corvin tér 8.).
Megtekinthető: 2006. április 14-ig. Ezután kölcsönözzük a tárlatot és további bemutatókat szervezünk.
A pályaművek visszaküldésének időpontja: 2006. december 30-ig.

Beküldési, beadási cím: MAFOSZ, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

Nevezési lap igényelhető: gyoril@mmi.hu

Details

Start:
2006, January 11 @ 00:00 UTC+0
End:
2006, February 24 @ 00:00 UTC+0
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags: