Loading Events

« All Events

Elégia és derű – fotókiállítás

August 3 - August 24

Szeretettel meghívjuk a Békés Megyei Könyvtárba Ráfi Dénes, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára Elégia és derű című fotókiállításának megnyitójára. 📸

📍 Köszöntőt mond: Juhász Zoltán igazgató
📍 A kiállítást megnyitja: Éber Tamás

A megnyitóra a belépés díjtalan. A kiállítás augusztus 24-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ráfi Dénes a szentesi Horváth Mihály Gimnázium magyar–német–filozófia szakos tanára. 👨‍🏫 Édesapja gyulai kötődésű, rokonai és barátai élnek Békéscsabán és Gyulán. Feleségével 28 éve él házasságban. Lánya a Szegedi Tudományegyetem magyar–francia szakán tanul, fia a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen zongoraművészként és művésztanárként végzett.

Lassan három évtizede foglalkozik fotózással. 📷 Legtöbb képe a természetben születik, de nem tartja magát természetfotósnak.
„A természet kimeríthetetlen csoda. 🌿 Ezért távol áll tőlem a fotók digitális átalakítása. Felfedeztetni akarom másokkal a természet csodáit, nem manipulálni. Bár az utóbbi években digitális gépekkel fényképezek, az analóg gépek lelkülete szerint legtöbbször az exponálás pillanatában, tehát optikailag, s nem digitális utómunkával alakul ki a kép. Az egyetlen szívesen alkalmazott digitális segítség: a fekete-fehér képek gyakori barnítása, szépia változata. A természetben azonban sosem tudok a látvány szépségénél megállni. Mindig a lét energiája és a lét-elmúlás határa jelenik meg számomra. Pontosabban ennek a határnak az elmosódása. Ahogyan az irodalom, zene, képzőművészet, filozófia is összefonódik számomra, nem látok köztük éles határvonalat.”

https://www.facebook.com/events/1015603546864417/

Details

Start:
August 3
End:
August 24
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1015603546864417/

Organizer

Békés Megyei Könyvtár
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Békés Megyei Könyvtár
Kiss Ernő u. 3,
Békéscsaba, - 5600 Magyarország
+ Google Map