Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Füst / Fej / Pocsolya – Tárlatvezetés Forgács Péterrel

March 23 @ 15:00 - 18:00 CET

2024. március 23-án szombaton, 15 órakor a Molnár Ani Galéria aktuális, Füst / Fej / Pocsolya című kiállítását egy különleges tárlatvezetésen mutatja be maga a művész, Forgács Péter. A tárlatvezetés a kiállítás záróeseménye is egyben, ami a Budapest Fotó Fesztivál programjaként valósul meg.

Forgács Péter a magyar és nemzetközi avantgárd oszlopos alakja, aki médiaművészként videómunkáival híresült el világszerte. Számtalan nagy presztizsű videófesztiválon szerepelt és nyert el rangos fődíjakat, többek között Hágában, Krakkóban, Marseilles-ben és Barcelonában is, a nevéhez fűződő Dunai Exodus, a Méreg vagy Az Örvény című filmmel. Forgács legújabb egyéni kiállításán azonban lépték és szemléletváltás fedezhető fel. A tárlatvezetésen választ kaphatunk többek között arra, hogy hogyan tartja a művész a lépést a technológiai változásokkal, és hogy miért fordult a fotográfia felé az elmúlt években. A fotókat és önnön létértelmezését átható egzisztencialista gondolatokat egyaránt hallhatunk a művész szubjektív előadásán, megtűzdelve a Forgácsra oly jellemző játékos, performatív történetekkel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A kiállításról:

“Forgács legújabb, fotóalapú munkái a szemlélődés tanúbizonyságai, melyek motívumaik szerint három sorozatra bonthatók ebben a kiállításban. Világosan összeköti őket a megfigyelés létállapota, melyet nem sürget sem a hétköznapi élet körforgása, sem a jelentéseket egy pontba összeterelő történetszál. A füst és pocsolya mint szimbólum egyszerre efemer és rejtélyes, a bennük eltűnő vagy éppen tükröződő alakok töredékessége pedig egy tudatot érintő határra mutat rá. Forgács balladaian mondja el azt, amit egy kamera lencséjén át tanult meg: a legfontosabb dolgokat nem lehet teljes egészében megismerni, mert értelmezői igyekvésünkben csak leromboljuk őket.” – Fülöp Tímea, a kiállítás kurátora

https://www.facebook.com/events/3646147142316511/

Details

Date:
March 23
Time:
15:00 - 18:00 CET
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/3646147142316511/

Organizer

Molnár Ani Galéria
Email
noreply@facebookmail.com