Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BUDAPEST MOST

2023, August 16 - 2023, August 26

𝐁𝐔𝐃𝐀𝐏𝐄𝐒𝐓 𝐌𝐎𝐒𝐓

Fiatalok, fotósok, művészeti gimnazisták, járják a várost, á pontból b pontba és vissza. Kálvin tér, Astoria, Margit sziget és Pasarét, a város esszenciája, romok és műemlékek Bauhaus és historizmus, a jelen képei ahogy a huszonévesek látják.

„Kapuról kapura járok a városnak ebben a negyedében, az elcsigázott és szélsőséges egyformaság szürkésbarna terepén, itt, a pókhálós és bemocskolt félmúltban, se nem új, se nem ódon utcákban – újonnan is rondák lehettek, avultan sem otthonosak, a tér kedélytelen gyűrődései. Szegényes mértanuk derékszögeiben ténferegve leltározom a repedések érfonatát, a penész, a korom, a rozsda skarlátfoltjait, a golyószóró ütötte ragyaábrákat, a habarcskozmetika redves omladékait, a szervetlen mocsok egyenletes lerakódását a falakon. Ami sima és tömött volt, rücskös és porlatag lett, ami ötletes és helyénvaló volt, hullaszürkén, pucéran kimered. Kő, deszka, vas olyan esetlegesen kapcsolódik itt össze, mint egymásra szórt, lenyesett csirkelábak alacsony peremű bádogládákban. Színehagyott cégtáblák, befalazott ablakok, megszaggatott redőnyök, pofon vert oroszlánfejek, kapualjak elkobozhatatlan leprafoltjai, lehúgyozott rozetták, kisiklott ereszcsatornák, megereszkedett sodronykötelek, kibelezett szirénák, nyugdíjas rostélyokon senki-nem-látta lándzsák, liliomok, ingyensírhelyes öregek pincéin csak fűrésznek engedő lakatok, kidobott cirokseprűk, kerékpárláncok és papírtrombiták gombás nádpalló-rakásokban, óvóhelynyílások betonduzzanatai, belőtt ablakok nyerstégla pótlásai, érvénytelen falragaszok, szederjes zászlónyelvek, elfüggönyzött kirakatok: szeretem ezeket a házakat.”
Konrád György – A látogató (részlet) 1969

𝐊𝐢𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐨́ 𝐦𝐮̋𝐯𝐞́𝐬𝐳𝐞𝐤: Dévényi Alíz, Fauszt Anna, Gál Teodóra, Horváth Júlia, Nagy Benedek, Nagy Myra, Pacsay Benjámin, Szilágyi Zsombor.

𝐌𝐞𝐠𝐧𝐲𝐢𝐭𝐨́
A kiállítást megnyitja Kéri Gáspár fotográfus, művészeti író 2023. augusztus 16-án, szerdán, 18 órakor.
Köszöntőt mond Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere

Helyszín:
K6 Projekt Galéria
Budapest VII. ker Klauzál tér 06.
2023. 08. 16-26. 14-18h

𝐀 𝐤𝐢𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐚́𝐬 𝐦𝐞𝐠𝐭𝐞𝐤𝐢𝐧𝐭𝐡𝐞𝐭𝐨̋ :
2023.augusztus 16.-26.
Nyitvatartás keddtől vasárnapig 14:00 és 18:00 óra között

https://www.facebook.com/events/721187893142941/

Organizer

Klauzál6 Projekt Galéria
Email
noreply@facebookmail.com