27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Meghalt Móricz-Sabján Simon (1980-2022)

Ahogy az index.hu írja:
42 éves korában elhunyt Móricz-Sabján Simon fotóriporter. Munkásságát 2022-ben Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjjal is elismerték.

Móricz-Sabján Simon 1980-ban született Kiskunhalason. Fotóriporterként, illetve dokumentarista fotográfusként dolgozott. 2003-tól 2016-ig a Népszabadság munkatársa volt, majd 2016 végétől a Manager Magazinnál és a Világgazdaságnál is dolgozott.

Napilapos munkája mellett személyes anyagokat is készített, hivatalos oldala szerint elsősorban az emberre és környezetére koncentrálva. Hosszabb távon, akár évekig is foglalkozott egy-egy témával. Alapítója volt a Pictorial Collective magyar fotográfusok csoportjának is.

Pályafutása alatt kétszeres China International Press Photo Contest nyertes, illetve a Pictures of the Year International (POYi), NPPA Best of Photojournalism, Prix International de la Photographie, PDN, FCBarcelona Photo Award, Slovak Press Photo és ASPAward díjat is kiérdemelte.

A cikk további része.

Simonnal nemrég beszélgettünk a FotoKlikk Társalgóban, ami megtekinthető itt:

YouTube player
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles