Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hogyan tárolod a kerékpárodat? – a Levegő Munkacsoport fotópályázata

2022, July 1 @ 08:00 - 2022, July 30 @ 18:00 CEST

A tavaszi-nyári időszakban még több kerékpárt lehet látni az utakon, egyre többen választják ezt a környezetbarát közlekedési lehetőséget. Ezt szeretné a civil szervezet tovább ösztönözni egy kreatív fotópályázat megrendezésével, és egyúttal felhívni a figyelmet arra, hogy sokkal több biztonságos és kényelmes kerékpártárolási lehetőségre van szükség.

A városok légszennyezettségének mértékéért nagyban felelősek a gépkocsiközlekedésből származó káros anyagok. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint az Európai Unióban Bulgária mellett Magyarországon hal meg évente a legtöbb ember a légszennyezettség miatt (lakosságarányosan számítva). Az autózás lecserélése fenntartható közlekedési módokra kulcsfontosságú egy élhető jövő érdekében.

A Levegő Munkacsoport a Tiszta Városok Kampány részeként hirdeti meg a fotópályázatot, mellyel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy biciklizni menő, fenntartható és egészséges. Továbbá ösztönözni kívánja az önkormányzatokat és az épülettulajdonosokat, hogy minél több biztonságos és kényelmes kerékpártároló létesítsenek.

„A fővárosban évek óta folyamatosan nő a kerékpározók száma, egyre több pedeleket is vásárolnak, tehát egyértelműen látszódik, hogy nyitottak az emberek a környezetkímélő közlekedési módokra – még akkor is, ha olykor falról lógatva, ágyneműtartón vagy plafonon kell tartani a drótszamarakat. Sok esetben viszont éppen a biztonságos, könnyen elérhető tárolási lehetőség hiánya miatt nem használnak kerékpárt az emberek. Reméljük, hogy a kampány hatására egyre több kerékpártároló létesül.” – jelentette ki Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője.

A fotópályázatra nevezőknek azt kell megmutatniuk, hogy milyen érdekes, vicces, illetve különleges módon tárolják a biciklijüket. A 25 legkreatívabb képet a Levegő Munkacsoport a Facebook oldalán teszi közzé, a legtöbb like-ot kapó három alkotás nyereményben részesül.

A képeket 2022. július 30-án 18 óráig lehet beküldeni a levego@levego.hu címre.

További információk a honlapon.

Details

Start:
2022, July 1 @ 08:00 CEST
End:
2022, July 30 @ 18:00 CEST
Event Categories:
,
Website:
https://muosz.hu/2022/07/05/fotopalyazat/

Venue

Online