Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CLOSER – Kleb Attila portréfotói a jazz világából

2022, April 13 - 2022, May 8

CLOSER
Április 13-tól május 8-ig az Eötvös10-ben.
„Kamerával a kézben sokkal nehezebb rávenni valakit, hogy megmutatkozzon. Hisz még a legprofibbak, a fotózáshoz szokott színészek is igyekeznek rejtőzködni. A kimondott szó még csiszolható a papíron, de az óvatlanul szabadjára engedett könnyek egy fotográfiáról már nem letörölhetőek.
Egyszer egy külföldi kolléga elég sajátos hasonlatot talált mondani a portré interjúról: »olyan, mint a szeretkezés, két emberre tartozik«. Nehéz tagadni. Csak akkor sikerülhet jól egy ilyen vizuális beszélgetés, ha a fotográfus és a portré alanya között létrejön a »viszony«. A gyengéd és figyelmes, vagy küzdelmes, vérre menő, de mindig érzelmekkel teli, és egy-egy igazán sistergő pillanatban érzéki kapcsolat. Két ember ismerkedik egymással. S bár csak az egyik dolga az, hogy megnyíljon, a másiknak is adnia kell magából. Másként nem megy.” – Völgyi Vera
A CLOSER kiállítás képei jelentős részben az elmúlt hét év alatt készültek. A műterem egy különleges világ, ahol szinte pszichológusként kell közelíteni a fotózás alanyához, le kell tudni hámozni róla a héjat, hogy önmagát mutassa a kamera előtt. A külföldi zenészeket ábrázoló portrék a fellépés előtti, vagy utáni pillanatokban készültek a backstage-ben, a színfalak mögött. Ezek elkészítésére sosincs több öt percnél. Ez benne az igazi izgalom.
A kiállítás minden nap 9 és 19 óra között látogatható (az I. emeleti galériában rendezett programok kivételével).
https://www.facebook.com/events/654306179123496/

Details

Start:
2022, April 13
End:
2022, May 8
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/654306179123496/

Organizer

Eötvös10
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Eötvös10