Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#StopWar – Dokumentarista fotókiállítás az Ukrajnában zajló háborúról

2022, March 10 - 2022, March 27

#StopWar

Az Odesszai Fotónapok Fesztivál szervezői a nemzetközi fotográfiai szakmai közösség támogatását kérik, hogy a saját eszközeikkel álljanak ki Ukrajna mellett. Mutassák meg azokat a képsorokat kiállításokon, fesztiválokon, amelyek hitelesen számolnak be az orosz invázióról. A Ferenczy Múzeumi Centrum és a PhotoLab kiállítótér elkötelezett a dokumentarista fotográfia iránt, és hisz abban, hogy a fotó a valóság megmutatásának egyik erőteljes eszköze. A szabadság gesztusai című kiállítás a békére és szabadságra való törekvést, valamint az emberi méltóság fontosságát mutatja be humanista fotográfiák által. Bácsi Róbert László képsorozatai mellett, most helyet kapnak a kiállítótérben az Ukrajnában zajló háború képei is. Ezzel szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat és támogatásunkat az Ukrajnában élők felé, valamint elítélni az agresszió minden formáját.

A bemutatott fotók Mikhail Palinchak ukrán, valamint Hajdú D. András és Hölvényi Kristóf magyar fotográfusok felvételei, melyek 2022. február 24. és március 6. között készültek Ukrajnában.

Köszönjük a kiállítás megvalósításához nyújtott segítséget az Odesszai Fotónapok Fesztiválnak és Kateryna Radchenko kurátornak valamint a fotográfusoknak.

Odessa Photo Days asks to stand with Ukraine – Odesa//Photo Days (thephotodays.org)

Megnyitó: 2022. március 10. 10 órakor

A kiállítás megtekinthető 2022. március 10-27 között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

A belépés ingyenes.

Helyszín: Ferenczy Múzeumi Centrum, PhotoLab, Vajda Múzeum

2000, Szentendre, Hunyadi utca 1.

Amennyiben támogatni szeretné a háború sújtotta területen lévő kijevi gyermekkórházat, az alábbi linken keresztül megteheti:

The seriously sick children of Okhmatdyt have to hide from Russian attacks in the hospital

Venue

Vajda Múzeum
Hunyadi utca 1.
Szentendre, - Magyarország
+ Google Map