28.5 C
Budapest
Thursday, August 15, 2024

Színpompás lepkék és pillangók kavalkádja – Videó

“A Gönyűi-homokvidék kiemelt értékeit bemutató természetfilm utolsó, legfrissebb előzetesében ízelítőt kapunk a lepkék csodálatos világából.

Vannak népek, melyek úgy tartják, hogy az istenek lepkéket küldtek a földre, hogy megtanítsák az embereket a tökéletes szépségre. És ha belegondolunk, aligha van csodálatosabb metafora, mint a pillangók átalakulása. Hernyóként kezdik, ronda földi lényként, aztán egy nap a hernyó gubót épít, bizonyos idő elteltével a gubó kinyílik, és kirepül a lepke vagy a pillangó, az egyik legszebb lény a bolygónkon.

YouTube player

Most a Gönyűi-homokvidéket bemutató kisfilmsorozat legfrissebb és egyben utolsó előzetesébe pillanthatunk bele, melyben egy csomó gyönyörű lepke és pillangó tűnik fel. Például a hazánkban fokozottan védett vörös csüngőlepke, vagy az Európa legnagyobb őshonos lepkefajának járó címmel büszkélkedő látványos, nagy éjjeli pávaszem. De egy igazi ritkaság is felbukkan, a védett farkasalmalepke, amely nevét tápnövényéről kapta, melyen hernyója él. És te milyen lepkéket ismersz még fel a videóban? ”

Forrás

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,500RajongókTetszik
197KövetőKövetés
798FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles