33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Európai Madármegfigyelő Napok 2021. október 2-3.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.


Az EMN során begyűjtött megfigyelési adatokat 2017 óta egy online felületen várják, mely ide kattintva érhető el. Kérik, hogy ezt használja mindenki! Ennek használata egyszerű, csak a szokásos adatokat kell kitölteni, végül a “Küldés” gombra kattintani. A felület okostelefonon is tökéletesen működik, akár terepen is kitölthető, körülbelül egy percet vesz igénybe.  

A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat vasárnap 16-17 h között összesítik, majd 17 h-kor továbbítják a nemzetközi koordinációs központba, aminek évről-évre más ország ad otthont.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzájuk észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

A programhelyszínek listája és az eredeti cikk az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

Európai Madármegfigyelő Napok

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles