Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BPF Screening Nights: RANDOM – Kortárs Fotóművészeti Csoport

2021, May 21 @ 18:00 UTC

A 2021-es Budapest FotóFesztivál vetítéssorozatának utolsó felvonásán a RANDOM kortárs fotóművészeti csoport tart nekünk egy izgalmas előadást a Dokubrom Galériában, melyet a korábbiakhoz hasonlóan online is közvetítünk!

A RANDOM egy művészeti szervezet, amely tagjai számára párbeszédet, bemutatkozást és aktivitást biztosít, támogatva az alkotók művészeti tevékenységét, fotóművészeti alkotások megismertetését a hazai és külföldi érdeklődőkkel. A beszélgetésen az alkotók legújabb munkáikat mutatják be.

Utópiák és Disztópiák
Az elmúlt egy évet sokan sokféleképpen éltük meg, de többé-kevésbé mindenki életében markánsan tapinthatóvá vált egyfajta belső feszültség. Ez a feszültség nem csak a privát életünkben nyert egyre nagyobb teret, de globális szinten is uralkodó tendenciává nőtte ki magát. Eddig biztosnak vélt dolgokat a bizonytalanság váltott fel. Sokan úgy gondolják, hogy a következő generációknak sokkal nehezebb élete lesz, mint most nekünk. Olyan problémákkal kell majd megküzdeniük, mint a globális felmelegedés, túlnépesedés, vagy akár egy újabb pandémia kialakulása. Ugyanakkor egy másik forgatókönyv is felmerülhet bennünk. Talán az is lehetséges, hogy a romboló környezeti behatások következtében – tanulva a múltban elkövetett hibákból – egy igazságosabb, egyenlőbb és harmonikusabb társadalmi együttélés bontakozik ki a jövőben.

Előadók:
Balázs Zsolt
Diósi Máté
Kolozsi Bea
Mészáros László
Sióréti Gábor
Somogyvári Kata
Spingár-Westerlund Anita
Telkes Tímea
Varga Balázs
Moderátor:
Kocsány Kornél

A beszélgetés élő online adásban is megtekinthető lesz. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz és maszk viseletéhez kötött – megértéseteket köszönjük!
Az élő eseményre regisztrálni a budapestphotofestival@gmail.com címen lehet.
https://www.facebook.com/events/1973461996125084/

Venue

Fortebolt-Dokubrom
Bartók Béla út 33.
Budapest, - 1114 Magyarország
+ Google Map