25.3 C
Budapest
Sunday, September 1, 2024

Kiválasztották a világ legjobb 3D fotóit

Kihirdették a Sony Word Photography Awards 2013 fotópályázat 3D kategóriájának a döntőseit. A zsűri döntése alapján három fotográfus esélyes a kategória fődíjára.

Michele Abramo Puricelli (Michael Abraham), Olaszország

Michele nyolc évig dolgozott a reklám- és televíziós szakmában, 2009 óta pedig aktívan foglalkozik 3D filmkészítéssel és fotózással. Az olasz fényképész részt vett a 2013 márciusában megjelenő Jack Giant the Slayer című film munkálataiban, illetve két kisfilmet is rendezett, a Wuji és Il Filo d’Adrianna-t.

Nagy meglepetés, ugyanakkor hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a döntősök közé kerülhettem. Remélem, hogy a 3D fényképészet idővel felkelti az emberek érdeklődését, és ezáltal új távlatok nyílhatnak majd a fényképezés világában” – nyilatkozta az olasz fényképész.


©Michele Abramo Puricelli (aka Michael Abraham), Italy, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

©Michele Abramo Puricelli (aka Michael Abraham), Italy, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

Michele a The Three Guys című képét a marokkói sivatagi túrája előtt készítette.

Matjaž Tančič, Szlovénia

Matjaž a London College of Fashion elvégzése után a szlovén Mladina magazin fotóriportereként kezdte pályafutását. Munkái 42 csoportos és 14 egyéni kiállításon is feltűntek, valamint olyan magazinokban jelentek meg, mint a Vogue, L Officiel, Playboy vagy a Mercedes Benz Magazin. A szlovén fotográfus a 2009-ben megrendezett „ Google Photography Prize” versenyén döntős lett.

Nagyon örülök, hogy a 3D fotózásba fektetett munkám és erőfeszítéseim megtérülni látszanak” – mondta Matjaž Tančič, aki hozzátette, hogy a képet eredetileg egy a kínai Yixianban (Csi-hszien) megrendezésre kerülő fotófesztiválra szánta, amelyet a kezdés előtt egy nappal visszamondtak.


©Matjaž Tancic, Slovenia, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

©Matjaž Tancic, Slovenia, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

A Time Keeper című képe egy yixiani falusi házban, Hui stílusban berendezett nappalit ábrázol.

Nick Saglimbeni, Egyesült Államok

Nick a 3D fotózás egyik úttörője és nagy támogatója. 2010-ben kiadta a nagy népszerűségnek örvendő Mastering Retouching retusálási oktatóvideóit, majd az ezt követő évben a világ első 3D fotózásról szóló magazinját, a WMB 3D: World’s Most Beautiful -t. Az amerikai fényképész a Kardashian Kollection, Skechers és Sears több hazai és nemzetközi kampányát is fényképezte, valamint olyan műsorokban szerepeltek már a munkái, mint a Good Morning America, Larry King Live vagy a Keeping Up with Kardashians.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Sony és a WPO felfigyelt a munkáimra, különösen egy olyan szűk kategóriában, mint a 3D fotózás. Gratulálok a többi jelöltnek is” – köszönte meg az elismerést Nick Saglimbeni.


©Nick Saglimbeni, USA, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

©Nick Saglimbeni, USA, Finalist, 3D competition, 2013 Sony World Photography Awards

A döntőbe került Warehouse Wonderland című képét a WMB 3D: World’s Most Beautiful #2magazinjának divatrovatába készítette.

A 3D kategória győztesét március 19-én egy Londonban megrendezésre kerülő gálaesten hirdetik ki, ahol értékes Sony 3D felszereléssel is megjutalmazzák. Továbbá a három döntős pályázatait bemutatják a londoni Somerset Housban 2013. április 26. és május 12. között, illetve az évente megjelenő Sony World Photography Awards 2013-as kiadású könyvében is.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles