33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Könyvajánló: Fotózz – az album | FotoTipp.hu


»

CímlapKönyvismertetők

Könyvajánló: Fotózz – az album

Az adott értékelés: nincs Átlag: 5 (1 szavazat )

image

A fotozz.hu egy külön kis mikrokozmosz, a maga pozitív és negatív hőseivel és szélhámosaival. Az azonban nem vitatható, hogy a törzsközönség nagyon magas szinten műveli az amatőr fotózást.

Az amatőr fotós pedig mint tudjuk a legáltalánosabban képzett fotós polihisztor, hiszen nem specializálódik egy területre mint a profi, hanem a makrótól a tájképekig mindenféle képet készít. Nem hamvába holt kísérlet tehát, hogy az ezek által az emberek által készített képeket egy albumba gyűjtsék össze.

A Fotózz album a maga nemében Magyarországon egyedülálló kiadvány (kísérlet?). A recept persze nem bonyolult, legalább is elsőre. Gyűjts össze sok-sok képet a fotozz.hu oldal tagjaitól, értékeltesd egy szubjektív, de jó ízlésű társasággal, majd az értékelés (zsűrizés) után megmaradt mintegy négyszáz képet rendezd tematikusan egy albumba.
Ezen recept kivitelezését szerencsére igen magas szinten oldották meg az album készítői. Hozott anyagból dolgozva persze nem minden kép egyformán magas színvonalú, (sőt vannak tartalmilag ugyan kitűnő képek, nagyon rossz technikai kidolgozásban és technikailag tökéletes de tartalomban unalmas tucatfotók is) azonban az anyag összességében nagyon jó. Szerencsés választás a képek mérete is. Gondolom nem véletlenül. A képek jó része nem lenne élvezhető a levlap méretnél nagyobb nagyításban így viszont igen.
Az album design-ja, nyomdai kivitelezése példaértékű, érdekes ötvözése a webdesign-nak és a könyvformának. Hosszú idő óta az első olyan -itthon megjelent- album, amelyben nincsenek kötésen átnyúló képek! Néhol egy kis keveredés látszik a kategóriák között, különösen a digitális illusztráció okozott problémát a kategorizálóknak. (Vannak olyan tájképek amelyek valamilyen okból a digitális illusztráció kategóriába kerültek.) Ettől eltekintve egy ízlésesen kivitelezett, jó képanyagot tartalmazó albumot mondhat magáénak az aki siet és megveszi ezt a könyvet, mielőtt az utolsó példányok is elfogynak.
Szerencsére nekem már van. 🙂

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles