Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artphoto az ArtMarketen

2020, October 22 @ 09:00 - 2020, October 25 @ 18:00 UTC

KÖRKÉP ’89-’90!
A tavalyi és az idei évben is komoly hangsúlyt kap a rendszerváltás 30 éves évfordulójának megünneplése. Egyértelmű a konszenzus abban, hogy igazából két évet tekintünk a rendszerváltás szempontjából meghatározónak, 1989-et és 1990-t.
Az évfordulóra reflektálva az Art Market 2020. évi, a koronavírus fenyegetés mentén rendhagyó programjában az Artphoto Galéria a rendszerváltás időszakát megidéző kiállítási tematikával vesz részt.
Az Art Marketen megvalósuló kiállításra 12 jelentős kortárs magyar fotográfust hívtunk meg, fejenként két alkotással, melyeknek két feltételnek kell megfelelniük; a ’89-es, vagy ’90-es évben kellett születniük, és az adott művész életművében kiemelkedő jelentőségűnek kell lennie.
A kiállítás így indirekt módon szól a rendszerváltás időszakáról, a művészek alkotásain keresztül azt láthatjuk, milyen szellemei közegben, korhangulatban alkottak akkor ezek a fotográfusok, mik voltak a fő témák, amik Őket foglalkoztatták, és milyen láthatatlan rezgéseket, erőtereket érzékeltek a környező világból.
A tárlat speciális képet ad az időszakról, eltér a szokványos megközelítéstől, miközben azt a különlegességet is hordozza magában, hogy az összes bemutatott fotográfia ’89 és ’90-ben született alkotás.
Közreműködő fotográfusok: BARTA Zsolt Péter, BENKŐ Imre, BIRTALAN Zsolt, DRÉGELY Imre, FÉNER Tamás, HARIS László, HORVÁTH M. Judit, KEREKES Gábor, STALTER György, SZILÁGYI Lenke, TÍMÁR Péter, VÉKÁS Magdolna
https://www.facebook.com/events/348602402888523/

Organizer

artphoto.hu
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Millenáris