Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ma egy fészek, holnap az óceán! – természetvédelmi akció

2020, July 25 @ 06:00 - 15:00 UTC

Tarts velünk a Kiskunságba, és segítsd munkáddal a helyi környezetet és élővilágot!
Az év első természetvédelmi akcióját július 25-én tarjuk meg a Fülöpházi buckavidéken!
Regisztrálj mielőbb az alábbi linken:

Jelentkezés


Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség! Ha egy madárfészket visszahelyezve a madárpopuláció életben maradását segítjük, olyan jótékony folyamatot indíthatunk el, amely elérhet akár az óceánokig is.
A VM arra invitálja a természetszerető és fotós közösséget, hogy saját környezetében, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljon hozzá globális környezetünk védelméhez. Tartsatok velünk Magyarország nemzeti parkjaiba, ahol munkánkkal segítjük a helyi állat- és növényvilágot, majd elmerülünk a természetfotózásban.
Hogyan?
A karantén időszak után ismét kimozdulhatunk a természetbe, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai várják segítségünket! A Fülöpházi buckavidéken a Báránypirosító tanösvény útvonalán élőhely rekonstrukciót végzünk, egy jelenleg gyomos homokbuckát nyílt homokfelszínné alakítunk át. A homokfelszínről eltávolítjuk az invazív növényzetet, így a bucka ismét mozgó buckává válhat!
Délben elfogyasztjuk finom bográcsos ebédünket, majd egy kis pihenő után a tanösvényt fedezzük fel, majd Kelemenszéken a szikes pusztát, bivaly legelőt és vizes élőhelyeket és a keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megismerni, és fotózni a helyi élővilágot.
A nap során természetvédelmi szakértőnk és kísérőnk Filotás Zoltán ökoturisztikai szakreferens lesz.
(A nap túra része könnyű, a munka azonban egy nyílt, napos buckaoldalon fog történni. A fotózáshoz saját gép szükséges.)
Hogy a természet rendjét ne bolygassuk meg, az akcióra limitált létszámban tudjuk fogadni a résztvevőket, így a jelentkezés sorrendjében beérkezett első 25 fő kerülhet be!
Jelentkezz minél hamarabb, hogy bekerülhess a programba!
Jelentkezési határidő: 2020. július 23.
Ha lemaradsz a programról, ne csüggedj, lemondás esetén a sorrendben következő jelentkező esélyes a részvételre.
*A nap folyamán álló- és mozgóképek készülnek az akcióról és résztvevőkről, amelyeket a VM a későbbiekben természetvédelmi céljaira használhat fel, jelentkezéseddel beleegyeztél ezek felhasználásába.
https://www.facebook.com/events/3381187525225133/

Details

Date:
2020, July 25
Time:
06:00 - 15:00 UTC
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/3381187525225133/

Organizer

Varázslatos Magyarország
Email
noreply@facebookmail.com