33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Egy új típusú D-SLR fotós válltáska

A Case Logic 2010 év végén piacra dobta a népszerű SLRC, kifejezetten digitális tükörreflexes fényképezőkhöz fejlesztett táskasorozatának legújabb tagját, az SLRC-205-öt. Egy, a hagyományos táskáktól és tokoktól eltérő megközelítés a fényképezőgép tárolásához és biztonságos hordozásához, nehezebb körülmények között is. A biciklis futárzsákokhoz hasonló módon, ezt a válltáskát is fixen rögzíthetjük a hátunkon, ha éppen a körülmények úgy kívánják. A fix rögzítés jól jöhet egy városi biciklis felderítő út során, ahol a hagyományos fotós tok zavaró lehet tekerés közben. Szintén hasznos, ha egy erdei kirándulást tervezünk, ahol netán akadályokba is ütközhetünk, patakon vagy fákon kell átkelni. A biztonsági rögzítő heveder egy mozdulattal kicsatolható, és a táskát máris magunk elé fordíthatjuk, elérve a fényképezőt és egyéb kiegészítőket a táska levétele nélkül. A magunk elé fordított táskát használhatjuk könyöktámasznak is, ha épp már fix pont nincs a közelben.
A táska belsejében egyébként hely van egy DSLR fényképezőnek, egy extra optikának és egyéb kiegészítőknek is, mint a töltő, szűrők vagy kártyaolvasó. A fényképező és objektív tartó rekeszek rendkívül jól párnázottak, így ütődés esetén sem sérül a készülék. A rekesz fedele emlékező habbal van bélelve, mely megvédi az fotóaparát kijelzőjét és fixen rögzíti a gépet.
A Case Logic ötletes megoldásaihoz hűen, ezen a táskán is meg van oldva egy kisebb állvány rögzítési lehetősége. Két ponton csatolva a táskához fixen rögzíthetjük a tripodot anélkül, hogy a fényképező elérését korlátoznánk.
A táskán egyébként található még egy nagy, párnázott fogantyú is, ha éppen nem a vállunkon akarnánk cipelni a terhet.
A Case Logic legújabb modellje, mely SLRC-205 névre hallgat, január közepétől már kapható hazánkban is, javasolt kiskereskedelmi ára 16990 Ft.
A termékről bővebben a www.caselogic.hu oldalon olvashat.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles