28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

24 karácsonyi ötlet a Triponttól

Ajándékozz fotós barátaidnak hasznos kiegészítőket!


Nyakficam elkerülése végett

A nehéz táska és a nyakban folyamatosan himbálózó fényképezőgép komoly hát- és nyakfájást eredményezhet estére. A Kata Gecko vállpántja felfekszik a vállra, és mint a gekko megtapad, nem csúszik le, így leveszi a vállról és a nyakról a terhet, és eloszlatja az egész testen.

Ára: 3 000 Ft

***

Helyes színek még nehéz fényviszonyok között is

A jó fotók készítésének fontos feltétele a jó fehéregyensúly beállítása, hogy képünk ne legyen természetellenesen vörös, sárga vagy kék színű. Az egyedi fehéregyensúly beállítás egyik legpontosabb módja az Expodisc fehéregyensúly szűrővel lehetséges.

Mire figyeljünk, ha Expodisc-et ajándékozunk: a szűrő méretét az ajándékozott legnagyobb objektívjének átmérőjéhez válasszuk!

Ára: mérettől függően 18 500-24 500 Ft között

***

DSLR ABC – tanfolyam a jobb képekért

DSLR ABC tanfolyamunk azoknak szól, akiknek már van egy tükörreflexes gépük, de sokszor azt érzik, nem tudják kihasználni. Tudják, milyen képet szeretnének, de nem tudják megvalósítani. Kezdő tanfolyamunkon 2X3 órában a jelentkező megismerheti a fotózás alapjait gyakorlati szemmel. Megtanulja használni a gépet, és kihozni belőle a maximumot. Megismerheti, hogyan lesz olyan a képe, amilyet szeretne!

Ára: 10 000 Ft

***

Irányított fények, lágy árnyékok és különleges hatások

A Honl fényformáló termékei igazán nagy örömet tudnak jelenteni egy lelkes fotósnak, hiszen vakuját sokkal kreatívabban, sokoldalúbban tudja használni a vakura szerelhető fényformálókkal. A fényt irányítani, színezni, lágyítani tudja a Honl termékeivel, amelyek között méhsejtrács, színfólia, derítőlap található. A portré és tárgyfotós barátai fogják igazán értékelni!

Ára: 8 000 Ft-tól

***

Vége a bemozdult képeknek

Egyetlen profi fotós szertárából sem hiányozhat egy jó állvány – nincs több bemozdult kép, és rossz fényviszonyok között is jó képek születnek. Gyorscserelappal rendelkező gömbfejjel egybeépített állvány, amelyet nagyon könnyű és egyszerű kezelni, és megbízható támaszt nyújt.

Ára: 38 400 Ft

***

Jó pap holtig tanul – hát még a fotográfus

Rotovision kiadó angol nyelvű könyvei között minden témában találunk gyöngyszemeket: legyen szó akár akt, sport vagy esküvői fotóról, világítástechnikai vagy éppen photoshop trükkökről. Képekkel gazdagon illusztrált, hasznos olvasmányok. Magyar nyelvű könyveink között a fotózás alapjairól, Photoshop módszerekről és egyéb hasznos témákról olvashat. Barátunk akkor fog igazán örülni a könyvnek, ha az érdeklődési körének megfelelő témát választunk.

Ára: 2 900 – 6 000 Ft

***

Egy zápor többé nem rettentheti el a fotózástól

Amennyiben a természetfotózást választjuk fő szakterületnek, gyakran szükségünk lehet egy esővédő borításra, ami szárazon tartja értékes felszerelésünket. A Kata esővédő megvédi a gépét, így a természetjáróknak igazi kincs esőben. Mit kell tudnunk, mielőtt ajándékba megvesszük: Mekkora objektívvel fotózik ismerősünk? Tele optikákhoz kiegészítő teleobjektív védőre is lesz szükség.

Ára: 13 750 Ft

***

Tisztán látni

Nagyon fontos a fényképezőgép megfelelő ápolása, karbantartása, hiszen az alattomos szennyeződések és a por nem csak a fotók minőségét rontják, de a gép idő előtti meghibásodásainak elindítói is lehetnek. Külön tisztítóeszközt választhatunk CCD-hez, külön objektívhez a Lenspen termékei közül, vagy vehetünk egy minden tisztítóeszközt magába foglaló kitet is.

Ára: 3 635 Ft – 10 406 Ft

***

Állvány a zsebből

Az állvány használata minden fotóst segíthet abban, hogy javítsa képei minőségét. A Manfrotto egy olyan mini állvánnyal állt elő, amit bárhová magunkkal vihetünk, hiszen akkora, mint egy mobiltelefon. Praktikus, kicsi és nagyon ötletes! Mit érdemes tudnunk, ha Modopocketet akarunk ajándékozni? A modopocket stabilitását 500grammos gépig őrzi meg. Járjunk utána, hogy barátunk gépe ne legyen ennél nehezebb.

Ára: 5 973 Ft

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles