32.7 C
Budapest
Sunday, September 1, 2024

Focus peaking-et kapott a Fujifilm X-PRO1 és X-E1 | fototv.hu

A focus peaking, azaz a tárgyak körvonalának kontraszt alapján történő jelölése és kiemelése a manuális élességállítás egyik legnagyobb segítője. A Fujifilm az X-M1 debütálásával egyidőben, a korábbi X-PRO1 és X-E1 MILC vázakhoz kiadott firmware frissítéssel tette elérhetővé a funkciót.

A szoftverfrissítés fő előnye: megkönnyíti a kézi élességállítást, segítségével egyből látható az élesség pontos helyzete és rosszabb felbontású LCD kijelzőkön is magabiztosan fókuszálhatunk.

A frissítés két hullámban történik. Az első a 2.05 verzió az X-Pro1-hez és az 1.06-os verzió az X-E1-hez. Mindkét változat már elérhető, de egyik sem tartalmaz focus peakinget.

A második frissítés 2013. július 23-án lesz, az X-Pro 1-nél a 3.00 verzió, az X-E1-nél pedig a 2.00 verzió, és ezek már tartalmazzák a focus peaking funkciót. A Fujifilm szakemberei szerint ezek a változatok XF lencséknél (egy új "frissített algoritmus"-nak köszönhetően) javítani fogják az autofokuszálás sebességét.

A focus peaking funkció ugyanaz lesz, mint amit  a Fujifilm X100S és az X20-as fényképezőgépeknél vezettek be. Itt megnézhetik, hogy néz ki ez a két géptípusban.

A legújabb Fujifilm firmware frissítések az alábbi linkről tölthetőek le: http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles