33.3 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

rögtön(zött) PORTRÉK I. – II. | fototv.hu

A Mai Manó Galéria és Könyvesboltban 2016. január 28-án, 18:00 órakor nyilik meg a "rögtön(zött) PORTRÉK I. – instARC projekt" című kiállítás. Résztvevő alkotók: Baricz Kati, Barta Zsolt Péter, Bozsó András, Fiala de Gábor, Gál András, Gáspár Milán, Gombos Lajos, Kerekes Gábor, Kolozsi Bea, Komlós Gabriella, Kovács Endre, Mucsy Szilvia és Tóth EGO(n) István. A tárlat 2016. január 29. – február 28. között tekinthető meg. A kiállítás második részének megnyitójára 2015. február 5-én 18.30-kor kerül sor a K11 Művészeti és Kulturális Központban.

Mai Manó Ház logo

rögtön(zött) PORTRÉK I. – instARC projekt

Helyszín: Mai Manó Ház

Kurátor: Kincses Károly

Megtekinthető:

2016. január 29. – február 28. 

minden hétköznap 14-19 óra között,hétvégén 11-19 óra között.

Rögtön(zött), azaz instant (polaroid) arcképek az instARTcsoport és barátai részvételével. Az instARTcsoport felhívására, tagjain kívül több kortárs fotográfus csatlakozott a projekthez, bemutatva az instant fotográfia hazai keresztmetszetét egy tematikus kiállítás keretein belül. Nem titkolt cél a portréfotó klasszikus értékei mellett a határok feszegetésével és az instant fotográfia speciális eszközeivel új értékek létrehozása.

A beérkezett nagy számú anyagot Kincses Károly, a kiállítás kurátora két szekcióba válogatta, ennek első része látható a Mai Manó Galériában.

"Akad néhány tucat megszállott ember, aki fittyet hányva a digitális úthenger mindent eltipró nyomulásának, roppant korszerűtlen anyagokra fényképez, mind a mai napig. Ezt a laza csoportosulást – melyet tulajdonképpen csak a választott fotózási forma, és az instant nyersanyag (ha valakinek úgy jobban bejön, hát a Polaroid) miatt  – hívják instARTnak. És ha instant nyersanyagra portrékat készítenek, mint a jelen kiállítás-párban, akkor logikus ugye a munkacíme a két kiállításnak: instARC. Ismert és nagyon ismert szerzők mellett új tehetségek is szerepelnek munkáikkal a Mai Manó Galériában és a K11 Művészeti és Kulturális Központban megnyíló tárlatokon. Nézzék meg mindkettőt, döntsék el, van-e létjogosultsága a ma fotóművészetében a különféle eljárásoknak, különféle technikáknak, különféle stílusoknak. És ha igen a válaszuk, akkor velem biztos nem fognak vitatkozni. (ezen)" Kincses Károly

A kiállítást Somogyi Zsófia művészettörténész nyitja meg.

A Mai Manó Galéria és Könyvesboltban január 28-án, 18:00 órakor megnyíló kiállításon részt vevő alkotók:

Baricz Kati, Barta Zsolt Péter, Bozsó András, Fiala de Gábor, Gál András, Gáspár Milán, Gombos Lajos, Kerekes Gábor, Kolozsi Bea, Komlós Gabriella, Kovács Endre, Mucsy Szilvia és Tóth EGO(n) István

A kiállítás megtekintése ingyenes!

rögtön(zött) PORTRÉK II. – instARC projekt

Helyszín:

K11 Művészeti és Kulturális Központ

1075 Budapest, Király u. 11. 

web: http://www.k11.hu/

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles