33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Canon Legria Mini X teszt | fototv.hu

Kipróbáltuk a Canon második generációs mini akciókameráját, a Legria Mini X modellt. Megalkotásakor nem csak a képminőségére koncentrált a gyártó, hanem a kiváló CD minőségű hang rögzítést is célul tűzték ki. Jelentjük sikerült, a Legria Mini X kiváló hangszer, ének és koncert rögzítő kamerának bizonyult, mindezt megnézhetitek tesztünkben.

Canon Legria Mini X

A Canon Legria Mini X az elődmodell Mini-t váltja le, erőteljes fejlesztésen esett át a készülék és elég széles körű manuális vezérlést enged. Az extrémebb helyzetekre időjárásálló tokot is tudunk hozzá vásárolni, alap kiszerelésben ?naked? actioncam-et kapunk. Ellentétben a GoPro és egyéb kisméretű kamerákkal a Canon a hangrögzítést ugyan annyira előtérbe helyezte, mint a kiváló képet. Egy nagy érzékenységű Stereo Linear PCM mikrofont találunk a készülék elején, van 3.5-es jack mikrofonbemenet, kontroll hang kimenet és egy tárcsával szabályozható a felvétel hangereje. Különböző beépített hangprofilokat és találunk az egyszerű rögzítés érdekében, beszélgetés, fesztivál vagy direkt énekes performansz.

A teszteléshez direkt zenés témát választottunk, megkértük Frankie-t a Lions of Suburbia énekesét, hogy egy gitár kíséretében adja elő nekünk egyik új szerzeményét. A videóban szereplő hangot természetesen a Legria Mini X rögzítette, mindösszesen annyi volt a könnyebbség a kamera számára, hogy egy stúdió szobában vetettük be. Nézzétek meg tesztünket:

A képi minőséget illetően egy 1/2.3?-os CMOS érzékelő felelős a rögzítésért, 12 megapixelnek megfelelő állóképeket készíthetünk a Legria Mini X-szel. Az objektív f2.8 fényerejű és 170 fokos látószöget ad állóképek, max. 160 fokot MP4 fájlformátumú videók rögzítése esetén. Elérhető szűkebb látószögű crop mód és maximum 24 Mbps adatsűrűségű MP4 vagy AVCHD 2.0 felvételeket készíthetünk.

Canon Legria Mini X

A gyári Li-ion akkumulátor kifejezetten jól bírta tesztünk során és reálisnak tűnt a két órán keresztüli folyamatos munka a kamerával. A videóból nem látszódik, de az állványmeneten kívül találunk az alján egy kihajtható lábat is, mely megkönnyíti pl. egy asztalon történő használatot.

Részletes specifikációért keressétek fel a haza képviselet weboldalát

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles