27.1 C
Budapest
Tuesday, September 3, 2024

Panasonic LUMIX GM1 | fototv.hu

Egy sor különleges fejlesztés után a Panasonic néhány nappal ezelőtt bejelentette a világ legkisebb MILC gépét, a Lumix DMC-GM1-et. A 16 mp-es felbontású, maximum ISO 25 600-as érzékenységgel bíró apró gép 3?-os érintőképes  LCD kijelzővel rendelkezik, így akár egy érintéssel ráfókuszálhatunk a fényképezni kívánt témára.

Panasonic DMC-GM1

A Panasonic Lumix DMC-GM1 főbb jellemzői:

  • Mérete: 98,5 x 54,9 x 30,4 mm
  • Tömege: 204 gramm akkuval és memóriakártyával
  • Képérzékelő: 4/3-os méretű, 16 MP-es Live MOS szenzor
  • Érzékenységi tartomány: ISO 125-25 600
  • Záridő tartománya: 1/16 000-60 mp
  • Sorozatfelvételi sebesség: 5 kép/mp
  • 22 féle kreatív szűrő
  • RAW formátum támogatása
  • Objektív: FT bajonett
  • elektronikus kereső nincs
  • LCD: 3?-os érintésérzékeny, 1 036 000 képpontos felbontással
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (50, 25, 24 kép/mp) fél óráig
  • Formátum: AVCHD, vagy MP4
  • Kártya: SD/SDHC/SDXC
  • Li-ion akkumulátor
  • Csatlakozás: USB2.0, HDMI (micro HDMI)
  • Wifi vanGM1 LCD kijelzője 3?-os érintésérzékeny, 1 036 000 képpontos felbontással.

Sajtóbejelentés:

Megjelent az új Panasonic LUMIX GM1: Mutasd meg, ki vagy!

A Panasonic ma bemutatott új, zsebben is elférő, csúcs minőségű fényképezőgépe, a LUMIX GM1, lehetővé teszi, hogy felhasználója a fotóin keresztül megmutassa, miben különbözik másoktól.

A LUMIX G termékcsalád jelenleg legkisebb cserélhető objektíves gépében tökéletes egyensúlyban egyesül a hordozhatóság, a teljesítmény és a stílus az egyedülálló képminőséggel.

Élethűen részletes A LUMIX GM1 képes artisztikus módon megragadni az adott tárgyat, például egy nagyváros hangulatát úgy, hogy közben alkotója saját személyiségét és stílusát is kifejezheti a továbbra is tűéles és pontosan fókuszált képen keresztül. A készülékben 16 megapixeles szenzor van, amelyet a Panasonic új Venus Engine képfeldolgozó motorja hajt meg, és kivételesen részletgazdag képet biztosít még gyenge fényviszonyok mellett is. Mi több, a LUMIX GM1-gyel egy gombnyomásra készíthetők full HD minőségű (1080p) videofelvételek is.

Csúcstechnika kompakt formában A LUMIX GM1 jelenleg a legkisebb és legelegánsabb megjelenésű LUMIX G fényképezőgép a piacon. A forradalmian új design lehetővé tette, hogy a Panasonic a legújabb képalkotó technológiát építse be a kompakt készülékbe. A LUMIX GM1 azonban nemcsak elegáns megjelenésű, hanem könnyen használható is, hiszen tökéletesen kézbe simul és gyakorlatilag bármikor és bárhol használható.

A GM1 elfér a tenyerünkben, mérete 98,5 x 54,9 x 30,4 mm.

A borítás mögött megbúvó csúcstechnika mellé kifinomult, klasszikus forma társul szálcsiszolt fém és aluminium borítással.

A beállítási lehetőségek a nagyobb kreativitást szolgálják

A LUMIX GM1 ideális választás a tökéletességre törekvők és a lelkes amatőrök számára egyaránt. A hozzáértők használhatják a számtalan manuális beállítási lehetőséget, míg azok, akik csak az exponáló gombot szeretnék elsütni, igénybe vehetik az intelligens automata módot számtalan kreatív funkcióval kiegészítve.

A GM1 érintésérzékeny LCD kijelzővel rendelkezik

A három hüvelykes érintőképernyőn egyszerű megkomponálni a felvételt, beállítani a fókuszt, és egy érintéssel akár a kioldó is működésbe hozható. A LUMIX GM1 intelligens automata módban gyorsan használható, amely nem megy a képminőség rovására.

22 kreatív filter segít abban, hogy a felhasználó a saját ízlésének leginkább megfelelő képet készíthesse el. Saját Time Lapse Shot vagy Stop-motion Animáció is készíthető, amelyekkel a videó készítője még jobban kifejezheti önmagát.

A csendes üzemmódot választva a gép exponálás közben teljesen hangtalan marad, így akár komolyzenei koncertek közben vagy kiállításokon is fényképezhetünk anélkül, hogy a többi embert zavarnánk a ?kattogtatással?.

Oszd meg az alkotásaidat! A WiFi kapcsolat segítségével a LUMIX GM1 könnyedén csatlakozhat okos telefonhoz vagy tablethez. Így például bárki egyszerűen megoszthatja, hogyan indul el egy buliba, vagy feltöltheti az legújabb tájképeit az online tárhelyre. LUMIX GM1 készülékkel a kézben posztolhatja a képeit és videóit a közösségi oldalakon mihelyt elkészültek.

Az Android és iOS operációs rendszereken futó, ingyenesen letölthető Panasonic Image App alkalmazás segítségével az okostelefont vagy tabletet távirányítóként használva a fényképezőgéptől eltávolodva is lehet működtetni.

Mindig bevetésre készen A LUMIX GM1-et úgy alkották meg, hogy mindig készen álljon a pillanat megörökítésére. A fényképezőgép ?fénysebességű? Light Speed autofókusszal rendelkezik, melynek köszönhetően még gyorsan mozgó téma esetén is a megfelelő helyre fókuszált képek készíthetők. A leggyengébb fényviszonyok közötti fényképezés támogatására hivatott low-light AF funkcióval pedig igazán sötétben is lehet fotózni, mikor már csak a csillagok vagy távoli utcalámpák nyújtanak minimális világosságot.

Fedezze fel a LUMIX G sorozat teljes objektívparkját az új LUMIX G alkalmazás segítségével, amely letölthető iPad-re az iTunes App Store-ból. Az alkalmazás segítségével felfedezheti a Panasonic LUMIX G Micro System fényképezőgépek világát.

Várható piaci bevezetés: december eleje

Panasonic LUMIX GM1

Tervezett ár:

  • 1-objektíves kit új 12-32 mm-es objektívvel: 720 EUR
  • 2-objektíves kit új 12-32 mm-es és új 20 mm-es objektívvel: 1030 EUR

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles