28.8 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS | fototv.hu

Megjelent az APS-C szenzormérethez optimalizált fényerős 16mm-es Samyang objektív videós változata, a Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS. A follow focus rendszerekkel történő használatot megkönnyítve, ezen a lencsén is fogazott gyűrűket találunk. A lencsék között több képjavító elemet találunk, melyek kiváló rajzolatot és kontrasztot biztosítanak még a kritikus, ellenfényes szituációkban is.

Napellenző is jár a Samyang 16mm T2.2 mellé

Pont pár napja böngésztük a magyarországi forgalmazó Leitz Hungária weboldalátSamyang objektívek után kutatva, amikor megjegyeztük, a 16mm f2 optikából miért nincs még vajon V-DSLR verzió. És láss csodát, ma már be is számolhatunk a Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS megszületéséről. Az alap lencséhez képes a CINE verzió kicsit veszített fényerejéből, ám az f2-f2.2 nem nevezhető lényeges különbségnek. A blende és fókusz gyűrű is fogazott, a bordázatnak hála külső gyűrűk nélkül azonnal használható follow focus rendszerrel. A RIG-eken használatos élesség állító rendszerhez persze elengedhetetlen, hogy a gyűrűk fokozat- és akadás mentesen forogjanak el.

Sony VG-10 vázon a Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS

A lencserendszer 13 elemből áll, 11 csoportba rendezték őket, találunk közöttük alacsony színszórású ED tagot és üveg alapanyagú aszférikus és hybrid-aszférikus elemeket is. Minden lencsetagot az UMC tükröződés mentesítő bevonattal látták el. A többi CINE verzióhoz hasonlóan a 16mm T2.2 estében is az optikai tengellyel párhuzamosan tűntették fel a blende- és fókusztávolság skála index számait.

A Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS ősztől lesz megvásárolható Európában várhatóan 419 eurós áron az alábbi bajonett csatlakozásokkal: Canon EF, Nikon F, Sony A, Sony E, Canon M, Fujifilm X and Olympus MFT

A lengyel képviselet demo videót is készített Sony VG-10 kamerát használva a forgatáshoz:

Korábbi tesztvidónkat Samyang optikákkal itt találjátok.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles