35.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Az új Phase One P65+

Maybach, LaChapelle, Phase One­

David Lachapelle sztárfotográfus a Maybach luxusautó-márka új kampányát fényképezte – a Phase One P65+ rendszerrel. A fotózás színfalai mögött készült videó a Phase One You Tube-csatornáján látható, jó szórakozást.

*********

Új markolat

A 645 DF vázhoz nagyfokú ergonómiát ígérő, könyök segítségével állványra is rögzíthető portréma­rkolat érkezése várható 2010 második negyedévében.

A Phase One közlése szerint a markolat standard ceruzaelemekkel (AA) és a hátfalak akkumulátorával is üzemeltethető lesz.

Objektívek

A Phase One eltökélt a világ legjobb középformátumú rendszerének gyártása mellett. Ennek jele a Schneider-Kreuznach céggel való együttműködés is, amelynek eddigi terméke a három központi záras (LS – leaf shutter) objektív. Idén még két, zár nélküli optika várható, egy 35 mm-es (2. negyedév) és egy 210 mm-es (4. negyedév). A későbbiekben további objektívek fejlesztését tervezik.

1/1600 s vakuszinkron

Ahhoz, hogy a 645 DF váz megjelenése előtti P40+ és P65+ hátfalak is ki tudják aknázni az 1/1600 s vakuszinkron lehetőségét, a Phase One-hoz kell visszaküldeni őket átalakításra. Erre 2010 második negyedévétől nyílik lehetőség, részletekről és árakról a Tripontnál lehet érdeklődni. Az új váz megjelenése után szállított hátfalak nem szorulnak átalakításra.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles