28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Fotósélet – 2010. január 18.

Fotósélet – 2010. január 18.
*

Közgyűlési meghívó
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége közgyűlést tart, amelyre ezúton hívom meg a tagszervezetek küldötteit szavazati joggal és a szövetség tisztségviselőit tanácskozási joggal. A küldöttek megválasztásáról szóló jegyzőkönyvet a szavazati jog gyakorlása érdekében át kell adni az ügyvezető elnöknek. Ez alól csak azok a küldöttek kivételek, akiknek még nem járt le a tagszervezetük által adott mandátumuk (kérem időben ellenőrizzék a www.mafosz.hu weblapon levő listát).

Helyszín:Magyar Művelődési Intézet, 1011 Bp., Corvin tér 8.
A közgyűlés időpontja: 2010. február 7. vasárnap 10-től kb. 15 óráig
Határozatképtelenség esetén változatlan helyszínen és változatlan napirenddel, ismételten összehívom a közgyűlést – és ezzel az értesítővel ismét meghívom a tagszervezetek küldötteit – 2010. február 7-én 10.30-ra, az alapszabály VIII/1.pontja alapján. Ebben az időpontban, a megjelentek létszámára való tekintet nélkül határozatképes lesz a közgyűlés, mindazokban a napirendi pontokban, amelyek a jelen meghívóban szerepelnek.

Napirend előtt:

Búcsúzunk… (Kérem hívjanak fel a tagszervezetek képviselői, vezetői, hogy név szerint is megnevezhessük azokat a fotográfusokat, akik az előző közgyűlés óta hunytak el.)

FIAP és MAFOSZ Kitüntetések és fotóművészeti diplomák átadása

Szavazás ügyrendi kérdésekről (levezető elnök; a határozati jegyzőkönyv-vezetője, jegyzőkönyv hitelesítők, felszólalások időtartama, napirend).

Az elnökség által javasolt napirendek:
1. Az elnökség beszámolója és pénzügyi jelentése a 2009-ben végzett munkáról. ( Győri Lajos)
2. A Felügyelő Bizottság jelentése. Előadó: Szalánczy Béla E-MAFOSZ/G, ES_MAFOSZ, a FEB elnöke (Fotó Natura Természetfotósok Egyesülete, Budapest)
3. Az Etikai Bizottság jelentése. Előadó: Molnár István Géza E-MAFOSZ/g, az Etikai Bizottság elnöke (Horváth Zsigmond Lajos Fotókör, Eger)
4. A MAFOSZ munkaterv javaslata és költségvetése 2010-re. Előadó: a szövetség elnöke
5. Tisztújító választás. A Jelölő és Szavazatszámláló Bizottság elnökének és négy tagjának megválasztása (jelölni szóban, a helyszínen lehet, de csak azokat akiktől a jelölő tagszervezet előzetesen már beszerezte a tisztségvállaló nyilatkozatot).

A szavazatszámlálás közben 30 perc ebédszünet (kb. 12-13 óra között)
6. A Szervezeti és Működési Szabályzat korszerűsítése
7. Tájékoztatás a 2010-es Fotóművészeti Nyári Egyetem tervezett időpontjáról, költségéről és helyszínéről (készüljenek azok az alkotócsoportok kb. 5-10 perces prezentációval, akik a FNYE megrendezését esetleg tervezik)
8. Egyéb közérdekű tájékoztatások
Barátsággal üdvözöl mindenkit a személyes találkozásig:

Győri Lajos elnök
*
*

Kiállítások, események, meghívók

Ausztrália – 2009. A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Ausztrália 2009 című kiállítása 2010. január 8-29. között Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban tekinthető meg. Innen Jánossomorjára viszik a képeket, ahol a Balassa Bálint Művelődési Ház és Könyvtár látja vendégül a tárlatot 2010. február 01.-10. között. Megnyitja és élménybeszámolót tart ausztráliai utazásáról Csorba Károly 2010.február 01.18 órakor. A következő kiállítás helyszíne Székesfehérvár, Műhely Kávéház, ahol 2010. február 12. és március 12. között látogatható a kiállítás. Megnyitja Szabó Márta, előadást tart Csorba Károly.
*

Gyulai Bence Márton fényképész, pedagógus és operatőr ingyenes Fotográfiai Digitális Tananyagot kínál az érdeklődők figyelmébe, amelyet folyamatosan frissét és bővít: http://www.photogyulai.hu/fdt/
*

Dr. Mann Judit (Óbudai Fotóklub) kiállítása 2010. február 2-án 18 órakor nyílik az Ibis (Volga) Hotel előcsarnokában, a Váci út és Dózsa György út sarkán (XIII. Dózsa György út 65) A kiállítást Eisenmann József aranydiplomás fotóművész nyitja meg. A tárlat február 28-ig látogatható.
*
2010. Január 15-től február 4-ig látogatható Tóth Béla Utak keresztje című fotókiállítása, a Magyary Zoltán Művelődési Központban (Tata, Váralja u. 4.).
*
A Magyar Kultúra napja alkalmából az APS stúdió TÉLBÖL A TAVASZBA című fotókiállítása nyílik ALBERTIRSÁN (Pesti út 85) a Móra Ferenc Művelődési Házban, 2010. január 23.-án 16 órakor. Kiállítók: Abonyi Maya, Baán Katalin, Barna Karolin, Bartók Gyöngyvér , Bock Pál, Burkus Alexandra, Csorba Károly , Fabó Katalin, Futó László, Gerle Marina, Jó Ilona, Katona Katalin, Keuler Éva, Kreutzer Iván , László Anna, dr. Mann Judit , Sebestyén László, Szabó Ferenc és Szamosvári József.A kiállítás megtekinthető 2010. február 6-ig a Művelődési Ház nyitvatartási rendjében (10-19h-ig).
*
MURVAI ERVIN Vintage – fények, amelyek képpé akartak válni című fotókiállítása Egerben, a Kísérleti Fotógalériában (EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház) tekinthető meg 2010. január 22-től március 5-ig. Megnyitó: 2010. január 22-én 18 órakor.
*

Garadosi panoráma. Kiállítás megnyitó a Hargita Megyei Kulturális Központ csíkszentdomokosi fotótáborának anyagából. Időpont: 2010. január 21., csütörtök 17 óra. Helyszín: Kriterion galéria, Csíkszereda
Társszervező: Csíkszentdomokos Helyi Tanácsa Csíkszentdomokosi Múzeum Egyesület. Közreműködik a Heveder zenekar. Kiállítók: Ádám Gyula, Balázs Attila, Bálint Zsigmond, Csíki Csaba, Erdély B. Előd, Fekete Zsolt, Găină Dorel, Haris László, Molnár Attila , Szentes Zágon , Urbán Ádám, Veres Nándor.
*
Kapolka Gábor Ima harmatért – pillanatképek a budapesti ortodox zsidó közösség hitéletéből és mindennapjaiból”című képsorozata most újra látható az Új Színház Galériában (Budapest VI. Paulay Ede utca 35.) A színház félemeletén kialakított szép tér január 16-tól egy hónapon át nyújt otthont a képeknek. www.kapolkagabor.hu
*
2010. január 22-én,17 órakor, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Csidér Bálint (E-MAFOSZ) “ A Tánc varázsa” c. fotókiállítása nyílik Sarkadon a Bartók Béla Művelődési Központban. A kiállítás február 28-ig látogatható.
*

Kristóf Krisztián artistaművész cirkuszi témájú fotókiállítása látható a Benczúr Hotelben (1065 Budapest, Benczúr u. 35.) 2010. január 18. és 31. között. “Életem nagy részét a cirkusz közelében töltöm. Zsonglőr hivatásom lehetőséget ad arra, hogy a cirkusz különleges világát belülről is felfedezzem és megmutassam.” A kiállítás kölcsönözhető, érdeklődni Rónyai Ritánál lehet a 00-36-20-434-7713-as telefonszámon.
*
*

A Bakony Fotóklub kiállításai
A veszprémi Csermák iskola folyosógalériájában ABONYI JÁNOS és DOBOS LÁSZLÓ művei 2010. február 3-ig tekinthetők meg. Ezt követően itt a Bakony Fotóklub Tél című fotókiállítása szerepel a programban. A Művelődési Központ klubgalériájában dr. HOLLÓ ZSUZSA velencei képei várják az érdeklődőket. A Megyei Könyvtárban február 3-ig meghosszabbították a Bakony Fotóklub Tél című kollekciójának nyitva tartását.
Várpalotán, a Jó szerencsét Művelődési Központban Láng Tibor Fényvarázs című kollekcióját mutatják be. Látogatható 2010 február közepéig. Inotán a Művelődési Házban a Reneszánsz töredékek című fotókiállítás tekinthető meg. Pétfürdőn a Művelődési Házban kap helyet január második felében az Ezeréves Veszprém megye című klubkollekció.
*
*

A Prizma Kör közleménye
A Prizma Kör postacíme és e-mailcíme megváltozott:
Cím: Prizma Kör . Budapest, 1475. Pf.:337.
Emil: prizmakarika@gmail.com
Az Alkonyattól-Pirkadatig című pályázatot, melyet 2010.02.09-ig lehet beküldeni az alábbi linkekről lehet letölteni: ;
*
*

Magyar sikerek külföldön
Idén száz esztendeje, hogy megalakult az első szlovéniai fotóklub. A Kranj városában mai is működő szervezet jelenleg első elnökének, Janez Puharnak a nevét viseli. A centenárium alkalmából az egész 2010-es esztendőt a Fotográfia Évének nyilvánították, és számos nagyszabású rendezvényt szerveznek. Ezek közül mindjárt az első, a január 6-án nyílt kiállítás a “7 FIAP Salon World Masters” című tárlat, ahol a Fotóművészek Nemzetközi Szövetsége ajánlásával az elmúlt időszakban kiállításokon és pályázatokon legsikeresebben szerepelt fotóművészek mutatják be alkotásaikat. A világ különböző pontjain (Argentínában, Svédországban, Olaszországban, Szerbiában stb.) élő, összesen több, mint 1700 nemzetközi díjjal rendelkező alkotók között a legfiatalabb meghívott kiállító Papp Elek. A tárlat katalógusa ezen a címen érhető el:
*
*

A Kőbányai Pataky Fotóklub tagfelvételt hirdet
Digitális fotózás, képfeldolgozás iránt érdeklődő kreatív alkotóknak.
Lehetőséget biztosítunk önálló, csoportos kiállításon való bemutatkozásra.
Segítséget nyújtunk hazai, nemzetkőzi fotópályázatokon való sikeres részvételéhez.
Folyamatos kezdő-haladó fotótanfolyamok, workshopokra agilis, kortól független,
Az új fotó technikák iránt érdeklődő tagok jelentkezését várom, akik szeretnének igényesebben művelni ezt az újszerű művészeti ágat. Feltételeink: fényképezőgép alapszintű ismerete, kb. 5-10 saját felvétel bemutatása
Jelentkezés, klubfoglalkozások helye: Kőbányai Pataky Művelődési Központ 1105. Budapest Szent László tér 7-14. /minden kedden 18-19.-ig/. Farkas László klubvezetőnél: 06-209-332-442
www.fotoklubkobanya.hu
*

KŐBÁNYAI PATAKY FOTÓKLUB 2010. I. Negyedéves, program terve
Rendezvényeinket a Pataky Művelődési Központ klubhelységében (1105 Budapest Szent László tér 7-14)
keddi napokon 18 órai kezdettel tartjuk.
Január 5 . Kedd 18 óra: Évnyitó taggyűlés 2010-as tervek
2010 Utazás pályázatra készülés képválogatás 13*18 cm méretben
Vetített képes bemutató a klubtagok legújabb felvételeiből
Folyosógaléria 2009 hó képei.
Január 12. Kedd 18 óra Vetítés klubtagok digitális felvételeiből
Képbírálat hozott anyagból
Slideshow Digirama készités rejtelmei I.
Január 19. Kedd 18 óra: Aktfotó – előadás
Január 26. Kedd 18 óra: „Január hó legjobb fotója” pályázat
1db fotó min 21*30cm, /A4/, 30*40/kartonra szerelt./kötetlen/
Képes beszélgetés téma: A tél
Február 2. Kedd 18 óra: Divafotó – előadás
Február 9. Kedd 18 óra: Farkas László kamara kiállítása: kerek világ 2010.
Hogyan készüljünk fel egy fotó kiállításra, fotópályázatra
Február 16. Kedd 18 óra: Képbírálat hozott anyagból
Vetítés klubtagok digitális felvételeiből/ virág csendélet valentin nap/
Február 23. Kedd 18 óra:”Február hó legjobb fotója” pályázat
2db fotó min 21*30cm, /A4/, 30*40/kartonra szerelt./kötetlen/
Március 2. Kedd 18 óra: Vendég előadó

Március 9. Kedd 18 óra: Koós László A-FIAP, E-MAFOSZ/B Fotóművész
Vetített képes bemutatója sikeres alkotásaiból
Március 16. Kedd 18 óra: Vetítés klubtagok digitális felvételeiből
Képbírálat hozott anyagból
Március 23. Kedd 18 óra: Vendég előadó
Március 30. Kedd 18 óra: I. Negyedéves pályázat „A köd” tematikus fotó értékelése
1db fotó min 21*30 cm, /A4/, /kartonra szerelt.
Köszönettel fogadom az egyéb programjavaslatokat. A fenti programajánlat aktualitások szerint módosulhat.
Klubvezető: Farkas László Tel:06-209-332-442 e-mail:info@farkasszem.hu www.fotoklubkobanya.hu
*
*

VII. Határontúli Magyar Összművészeti Fesztivál 2010. 01. 21-02. 07.
Immár hetedik éve rendezi meg a győri Petőfi Sándor Művelődési Ház a Határontúli Magyar Összművészeti Fesztivált. A rendezvénnyel összekötő kapcsot szeretnének teremteni a határon innen és túl élő magyarok között. Anyaországi honfitásaiknak lehetőséget biztosítanak, hogy megismerjék a felvidéki, délvidéki és erdélyi művészeti életet, a határontúli magyar művészek pedig bemutathatják munkásságukat az itt élő embereknek. Nemcsak a kapcsolat teremtést szolgálja programsorozat, hanem a különböző országokban élő testvéreinket is közelebb hozza egymáshoz. Segíteni és erősíteni kívánják a magyar nyelven való írást és alkotást, hiszen az anyaországban való közszereplés ösztönzi továbbra is a magyar kultúrához való tartozást. A gazdag program része a Székelyudvarhelyi Exposia Alkotócsoport fotókiállítása. Az Exposia alkotócsoportot Székelyudvarhelyen két fiatal fotós, Balázs Ödön és Fülöp Lóránt alapították. Balázs György , Balázs Ödön , Fülöp Lóránt , Hajdu Tamás, Kerekes István, Kibédi Sándor , Kuthi Lázár , Tóth Zsuzsanna . mutatkoznak be alkotásaikkal a fesztivál keretein belül. A kiállítás: 2010. február 18-ig tekinthető meg.
Egy másik fotókiállítás a moldvai csángók életéről szól. A Nyugat Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának tanárai végeztek falukutatást “Túl a Szeret folyón” címmel a Bákó megyei Lábnyikon. A kutatás során készült fotókat mutatják be a Határontúli Fesztivál keretében. A kutatást végző tanárok: Kulcsár László, Józsa Éva, Ősz Róbert, Varga Norbert, Hardy F. Gábor. A kiállítás 2010. február 11-ig látogatható.
*
*

Magyar sikerek külföldön

Morovics Líviától Az 1st International Salon of Photography EXPOSED 2009 (Szlovénia) pályázaton négy fotót fogadtak el.
*
*

Zsűrizési jegyzőkönyv
a kisújszállási Kossuth Fotóklub 2010. január. 22-n megrendezendő „ A fényképezés öröme” fotókiállításra beküldött anyagról.
A zsűrizés helye: Kisújszállás Városi Művelődési Központ.
Időpontja: 2010. január 11.
A zsűri tagjai: Csidér Bálint, dr. Lafferton László , és Mészáros János
A pályázatra 24 alkotó 150 képet küldött be. A zsűri 24 alkotó 68 képét ítélte kiállításra alkalmasnak.
1. díj: Józsa Péter: Akt
2. díj: Kácsor Károly: Merengés
3. díj: Varga Csaba: Árnyak
Kollekció fődíj: Losonci József: Téli sárgagát; Sárgagát télen; Kilincs; Múlt idő; Tavasz
MAFOSZ különdíj: – Boda János: Sűrű sötét, kerek erdő; Úgy szeretlek; Boldogkői
nagyfal; Tavi buborékok; Elmúlás és újrakezdés
MAFOSZ különdíj: Figura Henrik: Kunkapu; Téli menedék; iKun; Múlt alkonya; Kunsági hajnal
*
*

Horvátországi fotópályázat
Első alkalommal hirdetik meg az International Digital Photo Salon – “Sixteen lakes” című fotópályázatot, melynek angol nyelvű kiírása és nevezési lapja letölthető a www.mafosz.hu-ról.
*
*

Tájak, Emberek, Környezet – kistérségi fotópályázat
Az Oroszlányi Művelődési Központ és Könyvtár Az Ember és Természet harmóniája a megújuló vidék útján Kistérségi Napok keretén belül jeligés fotópályázatot hirdet: Tájak, Emberek, Környezet témában
Témakifejtés: Olyan képeket várunk, amelyben megjelennek a kistérség jellegzetes tájai, megóvandó -akár természeti, akár épített- értékei. Valamint a velük kölcsönhatásba – használó-védő-ártó – kerülő ember.
A pályázaton két korosztály indulhat:
I. kategória: Gyerek 1992. márc. 10. és 2000. márc. 10. között született személyek
II. kategória: Felnőtt (1992. márc. 10. előtt született)

Megkötések: A képeket a kistérség földrajzi egységén belül kérjük elkészíteni. (Oroszlány, Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Szákszend)
Beküldhető képek száma: Maximum 5 db. (Fotósorozatok a pályázaton nem indulhatnak.)
A képek készülhetnek bármilyen technológiával, technikával, monochrom és színes papírkép formájában…
A képek hosszabbik oldala minimum 18 cm, maximum 40 cm lehet. A 30×40 cm-nél kisebb képeket kérjük 30×40 cm-es paszpartura vagy hordozó kartonra felerősíteni.
A paszpartu (vagy hordozó karton) hátuljára kérjük ráírni a jeligét és a kép címét, a születési évet és ennek megfelelően a választott kategóriát. A jeligés borítékba pedig egy zárt borítékot kérünk beletenni, benne a pályázó adataival.(név, lakcím, képek címe, jelige, kategória, telefonszám, e-mail cím)
A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek.
A pályázat beérkezésének határideje: 2010. március 10. Személyes átadás esetén du. 4 óráig kell behozni a képeket az intézménybe. Címünk: 2840. Oroszlány. Fő tér 1. A borítékra kérjük írják rá: Tájak, Emberek, Környezet fotópályázat.
Nevezési díj nincs.
A beküldött pályaműveket a szerzőknek visszaküldjük. A pályázatra beérkezett, képek visszaküldési határideje: 2010. 06. 10.
A kiállításra kerülő pályaműveket a rendezők felhasználják a kiállítás népszerűsítésére. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.
A pályázat személyi feltételei: A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli.
A legsikerültebb művekből az intézmény kiállítást rendez márciusban. Az első három helyezett mindkét kategóriában díjazásban részesül. A zsűri különdíjakat is oszthat. A zsűri saját belátása szerint átcsoportosíthatja, és külön díjazhatja a beküldött fotókat.
Eredményhirdetés: 2010. március 15. 11 órakor a Civileké a Ház nyitórendezvényén.
Helyszín: MKK színházterem Oroszlány Fő tér 1.
A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet : Telefonon: 34/361-056. Kapcsolattartó személy neve: Körtvélyfáy Zoltán Levélben: 2840. Oroszlány. Fő tér 1. E-mail cím: omkk@jamk.hu
*
*

7. Pannónia Diaszalon pályázati feltételei
A Győri Fotóklub Egyesület és a Pannónia Fotóművészeti Fórum meghív minden a Duna jobb partján és a Csepel-szigeten, valamint a Felvidéken a Duna vonalától nyugatra székhellyel rendelkező magyar többségű fotóművészeti alkotóközösséget a 7. Pannónia Diaszalonra.
A Pannónia Diaszalonra egy alkotócsoport 2 kategóriában nevezhet, de az így beküldött alkotások száma szerzőnként nem haladhatja meg az 5 db-ot. A pályázatra csak olyan alkotások küldhetők be, amelyek a korábbi Pannónia Diaszalonon és a Pannónia Fotószalonon még nem kerültek bemutatásra.
Sorozat a szalonra nem küldhető be. Minden alkotócsoport csak egy kollekcióval (benne a 2 kategória képeivel) nevezhet, a kollekciót alkotó képek száma nincs megkötve. Egy szerző egyszerre csak egy kollekcióban küldheti be alkotásait. A pályázatra mindenféle műfaji és tematikai megkötés nélkül küldhetők be alkotások.

Kategóriák:

A. (Analóg)
• Csak hagyományos eljárással készült diapozitívok küldhetők be szabványos 5×5 cm-es üvegezett diakeretben, melynek vastagsága a 3 mm-t nem haladhatja meg.
• A diakereten fel kell tüntetni a szerző nevét, a kép címét, a beküldő alkotóközösséget, a kép sorszámát a nevezési lapnak megfelelően, a vetítési helyzetet jelölő pontot, jól láthatóan a vetítési helyzetnek megfelelően a jobb felső sarokban.

D. (Digitális)
• A digitális anyagot cd-n kell beküldeni, amelyre fel kell tüntetni az alkotóközösség nevét.
• A fájlok mérete a hosszabbik oldalon nem haladhatja meg a 2400 pixelt, a felbontást 200 dpi-re kell beállítani, a képeknek Photoshop Jpeg 10 tömörítésűeknek kell lenni. Ettől eltérő paraméterekkel rendelkező képeket a rendezők kizárják a versenyből.

A fájlok elnevezése:
Pl: Győri Fotóklub Egyesület, Szabó Béla 01

01_gyf_szabo_bela01

01.-a nevezési lapon szereplő sorszám (a szám után alsó kötőjel)

gyf – alkotócsoport neve (rövidítve, jelzés szerűen, utána alsó kötőjel)

szabo_bela – alkotó neve (kis betűvel, ékezet nélkül, vezeték és kereszt név között alsó kötőjel)

01-alkotó képének a száma
• A fájlnév max. 25 karakterből állhat. Nem használhatók benne ékezetes és nagy betűk. Kötőjelként _ (alsó kötőjelet) kell alkalmazni (↑ billentyű és abillentyű együttes használata, vagy aki nem tudja, hogy kell, nézze meg a Windows súgót)
• A CD-n tilos külön mappát létrehozni, a képeknek egymást követően kell elhelyezkedni.
• A CD nevének az alkotócsoport nevét kell adni.
A CD-re mellékelni kell a nevezési lap digitális változatát World dokumentumban és egy World dokumentumot, melynek a fájl neve a fotóklub neve, amelyen szerepelnek az alábbiak:

gyf-Győri Fotóklub Egyesület (alkotóközösség neve)
Alatta a fájl nevek: Pl.

01_gyf_szabo_bela01-Szabó Béla01: Napsütés (Szerző neve, képének a száma, alkotás címe)

02_gyf_szabo_bela02-Szabó Béla02: Földanya
Stb.
A CD-n szereplő nevezési lapot 1 példányban papíron is kell mellékelni a pályázathoz. A nevezési lapon fel kell tüntetni az alkotócsoport nevét, levelezési címét, vezetőjének nevét, telefonszámát és e-mail címét.

A/1 sorszámozással a hagyományos diák

sorszám Szerző neve Kép címe Zsűri döntése
A/1 Szabó Béla Tél

D/1 sorszámozással a digitális fájlok
sorszám Szerző neve Kép címe Zsűri döntése
D/1 Szabó Béla Földanya

A beérkezett pályaműveket az alábbi zsűri bírálja el:

Nagy István E-MAFOSZ/G
(MAFOSZ alelnöke, Szentesi Fotókör vezetője)

Papp Elek AFIAP,
(Magyar Fotóművészek Szövetsége, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, Magyar Fotóművészek Világszövetsége)

Szabó László AFIAP
(Magyar Fotóművészek Világszövetsége- Szlovákia)
A döntés ellen felszólalásnak helye nincs. A kiállítás népszerűsítés érdekében a rendezőnek jogában áll a beküldött képeket felhasználni a szerző nevének feltüntetése mellett szerzői jogdíj megfizetése nélkül.
A szerző a nevezési lapon ez ellen írásban tiltakozhat. A kiállítás katalógusát minden pályázó megkapja térítésmentesen.
Pályázati naptár:
Beérkezési határidő: 2010. március 30.
Zsűrizés: 2010. április 14-18 között
Értesítés az eredményről: 2010. április 30-ig
7. Pannónia Diaszalon és Pannónia Fotóművészeti Fórum 2010:
2010. május 15 (szombat) Győr
Beküldési cím: Szabó Béla , 9153 Öttevény, Fő u. 57. Tel: 06309592-760, e-mail: belafoto@t-online.hu
*
*

Digitális fotópályázat

Utazás a világ körül – 2010 – AUSZTRÁLIA ÉS ÚJ-ZÉLAND
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2010-re meghirdeti nemzetközi digitális fotópályázatát Utazás a világ körül – 2010 – Ausztrália és Új-Zéland címmel. A pályázat védnökei: Magyarország canberrai nagykövetsége és Ausztrália budapesti nagykövetsége. A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék, és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. 2010-ben azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben Ausztráliában vagy Új-Zélandon készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén – kiállítást tervezünk Ausztráliában, Új-Zélandon és Budapesten, illetve fotóalbumot jelentetünk meg.

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton amatőrfotósok részvételét várjuk életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat, akik bel- és külföldi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.
2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Ausztrália vagy Új-Zéland mely pontján készültek.
3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPEG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni a fotoselet@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők.
5. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek a korábbi Utazás a világ körül – Ausztrália 2009 c. fotókiállításon még nem szerepeltek, továbbá nem jelentek meg semmilyen könyvben.
6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap 2009. december 15-étől letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. Az aláírt nevezési lap beszkennelve e-mailben is leadható a fényképekkel azonos címen.
7. Díjazás: 1-5. díj: 5.000 – 5.000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél.

Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2010. február 28.
• Zsűrizés: 2010. március 14-ig.
• Értesítés a zsűrizés eredményéről – kizárólag e-mailben -, a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2010. március 30-ig.
• A fotókiállítás bemutatói Új-Zélandon, Ausztráliában és Magyarországon: 2010. április 30-tól.
További információ kérhető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársától, Győri Lajostól. Postacím: 1011 Bp., Corvin tér 8. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 226-6030; e-mail: gyoril@mmi.hu. Nevezési lap ugyanitt igényelhető vagy letölthető a www.mafosz.hu címről.

***********

Fotósélet – 2010. január 18.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával
*

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles