33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Az Európai Unióhoz csatlakozott Magyarország első és a legrövidebb fotóművészeti kiállítása

Az Európai Unióhoz csatlakozott Magyarország első és a legrövidebb
fotóművészeti kiállítását minden bizonnyal Orosházán nyitották meg, a Városi Képtárban. Azért valószínűsíthető ez a megállapítás, mert az ünnepi köszöntőt Sárba Katalin képtárvezető, a megnyitót Sass Ervin újságíró és Sirkka Uusipaikka 2004. május 1-én 0 óra 30 perckor mondta el. A bemutatott felvételeket békéscsabai Márvány Fotóműhelyből Bazsó Imre, Bazsó Imréné, dr.
Kürthy Csaba, Juhász Márta, Lipták László; a szolnoki Jászkun Fotóklubból Éles Gábor, Gavaldik Zoltán, Holocsi Kálmán ES-MAFOSZ, Kajtár Tibor; a szegedi Lajos Sándor Fotóklubból Gyeviki János, Szőke János AV AFIAP; a békéscsabai Berekméri Zoltán Fotóklubból Kalmár Zsolt; a Kecskeméti Fotókörből Kiss András E-MAFOSZ/B, Kissné Balla Erzsébet E-MAFOSZ, Szabó Maya, Ujvári Sándor, ifj. Walter Péter; a Szentesi Fotókörből Magyar Mária E-MAFOSZ, Marton Ferenc, Nagy István E-MAFOSZ/G, a gyulai Székely Aladár Fotóklubból Nagy Mary-Anna, Vágvölgyi Mihály E-MAFOSZ/B, Veres István, továbbá a budapesti Hemző Károly, az aradi Kelen Ferenc és a képtár gyűjteményéből Müller Miklós, Papp Gyula valamint Ujhelyi István készítette.
A kiállított képek mindössze tizenöt és fél óráig voltak megtekinthetők, mert a tárlat május elsején 16 órakor bezárult.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles