28.8 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Szubjektum fotópályázat kortárs fotósoknak

Szubjektum címmel nyílt fotópályázatot hirdetettek meg kortárs szerzők részére az első alkalommal 2017-ben megrendezendő Budapest Fotó Fesztivál szervezői. A pályázatra a tág értelemben vett portré, az emberábrázolás műfajába illeszkedő alkotásokat várnak.

A szervezők információja alapján a Szubjektum fotópályázatra egyéni igényeket kiszolgáló képeket, emellett a kiírásokhoz igazodó sorozatokat hasonlóképpen elfogadnak, továbbá digitális média- és videóprojektekkel is lehet jelentkezni. Az alkotások elbírálásakor előnyben részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, sőt még az elmúlt három évben született fotográfiákat.

Szubjektum fotópályázat kortárs fotósoknak

A pályaművekből a rendezvény kurátorai, Somosi Rita és Szarka Klára választják ki azokat a fotókat, amelyek szerepelni fognak a találkozó kihangsúlyozott eseményeként a Várkert Bazárban 2017 áprilisában nyíló tárlaton. A pályamunkák beérkezési határideje 2016. szeptember 20.

A Budapest Fotó Fesztivál egy, a nagyközönség részére szintén rendelkezésre álló internacionális kiállítás-sorozat keretében tervezi bemutatni a kortárs és a hagyományos fotográfia értékeit. A parádé központi kiállításának a Várkert Bazár, ameddig az internacionális kiállításnak a Műcsarnok ad otthont, de speciális programokkal kapcsolódnak az eseményhez Budapest galériái, múzeumai, kulturális intézetei és művészeti egyetemi intézményei is – olvasható a közleményben. A Budapest Fotó Fesztivál a The Photo European Network (PHEN) tagja, szervezésében részt vesz a Kortárs Szerzők Fotóművészeti Egyesülete is.

mti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles