Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hóvirág gyalogtúra a Váli-völgyben

2019, March 9 @ 06:20 - 18:30 UTC

n

A Top-túra bemutatja: Hóvirág gyalogtúra a Váli-völgyben. Arborétum hóvirág szőnyeggel, kilátó túra, és egy varázslatos, jelöletlen libanoni cédrusfa meglátogatása. A közös kisbusz utazás ingyenes. Túravezetési díj: 7.900 Ft/fő. Törzsutas ár: 6.900 Ft/fő.

A megrendelt túravezetés: Ezen a napon Magyarország legnagyobb összefüggő hóvirág szőnyegénél az alcsúti arborétumban, és környékén tartunk túravezetést.
A résztvevők előny élveznek majd júniusban a jelentkezésnél, amikor a szentjánosbogár rajzás miatt látogatunk az arborétumba!
A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítették ide, később 6 további fajtát ültettek a meglévő mellé. A 40 hektáros parkban, amiből 2,5 hektárt foglal el a hóvirág szőnyeg, még számos más növényritkaságot is megnézünk. Hatalmas platánokat, vasfát, vérbükköt (most pont nem lesz “véres”, csak ha kilombosodik majd), mocsárciprust, jegenyefenyőt, japán akácot, stb. Páratlan a 24 törzsű óriás tuja, és az ősi platán. Az angolpark jellegű kertet alaposan bejárjuk.
Az arborétumot elhagyva a Váli-völgyben gyalogtúránk egyik célja a közel 190 éves libanoni cédrus! Töltekezünk energiáiból, és megcsodáljuk, ahogy uralja a környéket, mégsem ismeri szinte senki… Később egy kilátót veszünk célba, ahonnan jó időben ellátunk egyebek mellett a szomorúan magára marat etyeki Korda filmstúdiókig is. A körtúra végén visszaérkezünk a kisbuszhoz az arborétum mellé.

A túra belső utazást is inspirál: Különösen a libanoni cédrus, különös energiájú hely. Mi mindent látott 1830 óta, mikor a magját elültette József nádor!

Az előző top-túra program: Téltemető busójárás, március 5. kedd.
A következő top-túra program: Óbánya, Mecsek gyalogtúra, március 10. vasárnap.

Erőnlét:……?????
Panoráma: ?????
Fotók:……..?????
Élmény:…..?????

A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M7-es autópálya, Székesfehérvár.
Pesten belül: Reptéri út – Üllői u – Hungária krt – Keleti – Rákóczi u. – Hegyalja u – BAH – Budaörsi u – M1-M7 kivezető szakasz.

A túra nehézsége: 2/5. Táv: 11 km. Szint: 230 m fel, és ugyanannyi le.
Díjak: Az egész napos helyszíni túravezetés díja: 7.900 Ft/fő, ami előre, utalással fizetendő. Törzsutas ár (az 5. top-túrától) 6.900 Ft. Belépők: Arborétumba 1.050 Ft/fő, diák/nyugd: 700 Ft/fő. (tavaly)

Szállás: –

A programot, az ottani helyszíni túravezetést megrendelő kezdeményezte.Mivel nekem is el kell jutnom a helyszínre Szolnokról a megbízást teljesíteni, hozzám be lehet ülni. Ehhez csak egyeztetés szükséges, semmi más. A túratárs a túravezetésért fizet. Én a 9 személyes kisbuszommal megyek.
A közös helyszínre jutás útvonala, amely mentén csatlakozhattok: Szolnok – 4-es főút (Abony – Cegléd – Monor) – Bp Keleti-pu – M7-es autópálya, Székesfehérvár.

Tuti tipp: VRéteges öltözködést javasolok a kora tavaszi túránkhoz!

Várható program:
7.20 indulás Szolnokról
9.00 indulás a Keletitől
10.30 Érkezés az Arborétumba
16.00 indulás haza
17.15 érkezés a Keletihez
19.00 érkezés Szolnokra

Jelentkezés, kérdések erről a túráról, túravezetés rendelés más időpontra:
– telefonon: 70/610-1192
– e-mailben: trsnszk@gmail.com
– facebookon: a top-tura.hu csoportban a túra eseménye alatt
– privát messenger üzenetben

A jelentkezésedet a fenti elérhetőségeken kezdeményezed, és a túradíj kifizetésével aktiválod.
Az utalt pénz számlára érkezéséről visszajelzést küldünk. Ekkor csatlakoztál a túra csapatához. A túra a befizetések sorrendjében telik meg.
Akadályoztatásod esetén a már befizetett összeg majdnem teljesen beszámít egy általad tetszőlegesen kiválasztott későbbi túravezetés díjába. A fizetésnek tehát túl nagy kockázata nincs: ha fizettél, akkor túrázni fogsz. 🙂

A résztvevőkből a facebookon egy új cset csoportot alakítunk. Ott osztjuk meg az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Ha nem vagy facebook felhasználó, akkor ezeket a részleteket más módon juttatjuk el hozzád (az esemény ugyanis nem csak a face-n látható).

#tura #alcsut #kirandulas #tarnai #topturahu #hovirag #valivolgy #tour #turavezeto #hike #hikesnearme #arboretum

https://www.facebook.com/events/347245716005889/

Details

Date:
2019, March 9
Time:
06:20 - 18:30 UTC
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/347245716005889/

Organizer

Túravezető, Tour guide – Tárnai Csaba
Email
noreply@facebookmail.com