28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Cikkajánló: VM-es természetfotós siker a mozgókép világában – Varázslatos Magyarország

” Kocsis Ferenc rövidfilmje harmadik helyezést ért el a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

május 27-e és 29-e között a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett természetfilm fesztiválon a Varázslatos Magyarország 2021-es „Mozgásban a természet” pályázatának győztese, valamint a VM sok egyéb díját kiérdemlő természetfotósa a gödöllői filmfesztivál „Third eye” amatőrfilmes szekciójának harmadik helyezését érte el.

Kocsis Ferenccel beszélgettünk.

Szívből gratulálunk a díjhoz! Hogyan zajlott a hétvége?

Hobbi természetfotósként hatalmas öröm és megtiszteltetés díjat kapni egy ennyire elismert nemzetközi természetfilm fesztiválon. A filmszemlére 106 országból 1374 filmet neveztek, melyből a zsűri körülbelül száz filmet tűzött a fesztivál vetítési programjára. A „Vigyázzunk a Földre” legalább hatszor vetítésre került a hétvégén, nagyon nagy öröm volt látni és hallani hatalmas kivetítőn a kisfilmet.

 

Honnan jött az ötlet, hogy természetfotósként filmet is készíts?

A fotózás mellett mindig is érdekelt a mozgókép, számomra nagy lökést a tükörnélküli fényképezők megjelenése adott. Sokszor éreztem, hogy egy adott pillanatban a film többet ad, mint a fénykép, így 2021-ben elkezdtem aktívan és tudatosan videózni. Rövid, egyperces snittjeimmel neveztem a 2021-es „Mozgásban a természet” videós kategóriában, melyet rendkívül izgalmas és szoros versenyben sikerült megnyernem. Itt megjegyzem, hogy Dr. Kriska György (2020-as VM győztes) és Kriska Ferenc (2021-es VM második helyezett) „A dunavirág rejtély” című rövidfilmjükkel elsők lettek a Kárpát-medence Természeti Értékei rövid természetfilm szekcióban, illetve a VM zsűritagja Tóth-Zsolt Marcell is díjat kapott, ezúton is gratulálok nekik. ”

(…)

Forrás

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles