36.1 C
Budapest
Wednesday, August 14, 2024

Both Gyula “Látni és láttatni” c. kiállítása a marosvásárhelyi vár Szűcsök bástyájában, 2022. február 18-án

Hatvanadik születésnapját ünnepelte nemrég a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub elnöke, Both Gyula. A fotóművész ünnepi tárlatát Látni és láttatni címmel nyitották meg a marosvásárhelyi vár Szűcsök bástyájában.

Psih. dr. Traian Moldovan művészettörténész megnyitóbeszédében értékelte Both Gyula munkásságát, és a fotográfai közéletben vállalt szerepét.

Eifert János a Magyar Fotóművészek Világszövetsége és a magyar fotós szervezetek nevében köszöntötte Both Gyulát, a marosvásárhelyi “Marx József Fotóklub” elnökét 60. születésnapja alkalmából.

.

,,Méltató elmélkedésem során két dolog jut eszembe. Az egyik az, hogy az éppen hatvanadik születésnapját ünneplő fotóművész élete nagyobbik részét a szabad gondolkodást és művészetet elnyomó kommunista rendszert követő „új világban” élte le. Szerencsére, hiszen ez kihívásokat és lehetőségeket biztosított számára „új időknek új dalaival”. A másik pedig az, hogy a nemzetközi kitekintése mellett Both Gyuszi megmaradt
ízig-vérig erdélyi magyar fotóművésznek. Fényképei, művészfotói kis hazánk, tágas országunk tájainak és lakóinak hangulatát tükrözik, életterét közvetítik.” – olvasható Dr. Ábrám Zoltán méltatásában, amely a Népújságban jelent meg.

Eifert János
Eifert Jánoshttp://www.eifert.hu/
„Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék. És persze jelenti a világ megismerésének lehetőségét, találkozásokat, új feladatokat és azt a szabadságot, hogy gondolataimat saját képi nyelvemen közölhetem. Nézni – látni – láttatni; ez a képíró feladata, miközben ellensúlyoz a képzelet és valóság peremén.”

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,500RajongókTetszik
197KövetőKövetés
798FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles