27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Blogajánló: A Fehér Vera: A Fotókon Túl – Capa Blog

A hónap alkotóját arra kértük, hogy mutassa be azokat a személyeket, dolgokat, kedvenceket, amelyek nem (csak) a fotográfiához kapcsolódnak, de szereti őket, inspirálóak számára.

A kertünkhöz örök szerelem fűz. A mi kiskunsági futóhomokos talajunkon nagyon kevés sikerélménye van az embernek, nekem a konyhakertbe sajnos még mindig beletörik a bicskám. Az egy külön életmódot kívánna, és főleg, ami a föld alatt van, azt viszi el az ördög. Kiskoromban részese lehettem a kertünk megszületésének, a téesztől felvásárolt területen kivágtuk a szőlőt, s ezt az állapotot egy királydinnye-oázisokkal tarkított sivatag követte, melyet egy akáccsemetékből húzott véderdővel tudtunk csak „megfogni”. Azóta ez egy külön mikroklíma alakult ki a területen, „betört” a helyszín, és beindulhatott a fajgazdagság is, de ez a fáradságos munkával, kézi erővel való termékenyítés nagyjából húsz évbe telt. Jó, hogy így történt, számomra nagyon tanulságos, egy életre szóló inspirációt adott, ez már nem múlik el.

Kert, részlet a Fekete Éden című sorozatból © A Fehér Vera

Kert, a véderdő télen © A Fehér Vera

A házban is sikerült egész jó klímát kialakítani a szobanövényeknek. Ez most a télikert, lassan avarnak kell neveznem az itt keletkező hulladékot. Most épp termő citromfánk is van, akinek az az érdekessége, hogy a három éve fejlesztett virágaiból nevelte fel két év alatt a citromokat. A különleges növényektől odavagyok, de az az igazi, ha kapok valakitől egy hajtást vagy egy sarjat. Az másféle figyelmet kap, és a gondozása közben önkéntelenül arra is gondolok, akitől kaptam. Néhány növényem a nagyszüleim hagyatéka, ezek matuzsálemek, de éppen virul nálam egy kancsóka is, akit a nővérem hozott. Vannak viaszvirágaim, epifita kaktuszaim, elevenszülő növényeim, broméliák, pozsgások, orchideák és golgotavirág. A gondoskodáson keresztül lehet kommunikálni velük. Odaadásra tanítanak.

Amarilliszek © A Fehér Vera

Elevenszülő növény virága madármatricával © A Fehér Vera

Golgotavirág © A Fehér Vera

(…)

Télikert © A Fehér Vera

 

További tartalom 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles