27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Podcast ajánló: Beszélgetés Sivák Zsófiával, a magyar kortárs fotó egyik legizgalmasabb fiatal tehetségével (wopcast 16)

A tizenhatodik adásban (2022.02.13.) Sivák Zsófia hódította meg a wopcast-et!

Műsorvezető: Kocsány Kornél

A magyar kortárs fotó egyik legizgalmasabb fiatal tehetségéről van szó. Egertől nem messze, egy kis faluban nőtt fel, ez a környezet fotográfiai munkásságára is óriási hatással volt.

Egy teljesen más világban, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) tanult fotográfiát, majd egyedi látásmódját olyan személyes projektekben mutatta meg a nagyközönségnek, mint a Család, a Vidék, a Józsiék, a Hajnalhasadásig vagy az Áraink forintban értendők.

Nyert velük sajtófotó díjakat, 2020-ban pedig Pécsi József Ösztöndíjban is részesült. Munkái folyamatosan szerepelnek hazai és nemzetközi kiállításokon.

Zsófival sokat beszélgettünk a gyermekkori környezetről, a Kerecsenden eltöltött évekről, illetve az életében meghatározó szerepet betöltött nevelőapjáról. Mesél nekünk arról, milyen volt vidéki lányként belecsöppenni a nagyvárosi művészlétbe, amely természetesen saját életének újragondolásával és átértékelésével is együtt járt. Kérdeztem őt a szabadúszó életről és két, számomra legizgalmasabbnak tartott fotóprojektjéről is.

Egyedi világba pillanthatunk bele Zsófi segítségével, egy rendkívül őszinte beszélgetésben. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles