28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Blogajánló: Zenetörténelem megörökítése Hasselbladdal – GERED MANKOWITZ

A Hasselblad az egyetlen fényképezőgép márka, amelyet Gered Mankowitz brit fotós valaha is használt. Hasselbladjával megörökítette a rockzene történetének legikonikusabb képeit, többek között a Rolling Stones és Jimi Hendrix képeit, amelyek egy egész korszak meghatározásához járultak hozzá.

GERED ELSŐ HASSELBLAD 500C-JE

Gered így idézi fel, amikor először találkozott a Hasselbladdal: “Történetesen Peter Sellers apám üzlettársa volt, és egy nap, amikor 13 éves voltam, átjött hozzánk vasárnapi ebédre. Lelkes fotós volt, így magával hozta a Hasselbladját, és lefényképezett engem és a testvéreimet, és az egész folyamatot lenyűgözőnek találtam. Peter azonnal felfigyelt az érdeklődésemre, és részletesen elmesélte nekem a fényképezőgép működését, miközben őrült Goon Show-stílusú svéd akcentussal beszélt. Annyira vicces volt, hogy a végén sírva fakadtam a nevetéstől, és azóta ezt a kamerát a mosolygással és a boldogsággal társítom.”

Miután Gered több londoni koedukált “progresszív” iskolában kapott “valamiféle” oktatást, 15 évesen formális képesítés nélkül távozott. Egy hollandiai iskolai kirándulás során azonban felfedezte, hogy természetes érzéke van a képekhez, és mivel a Sellers-élmény még mindig frissen élt a fejében, elhatározta, hogy a fotózás az útja. Miután meggyőzte apját, hogy támogassa őt, csak egyetlen fényképezőgépet tudott elképzelni, így egy Hasselblad 500C büszke tulajdonosaként kezdte meg új karrierjét. […]

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Tripont ProBlog

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles