28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Blogajánló: Szatmári Gergely: A Fotókon Túl – Capa Blog

A hónap alkotóját arra kértük, hogy mutassa be azokat a személyeket, dolgokat, kedvenceket, amelyek nem (csak) a fotográfiához kapcsolódnak, de szereti őket, inspirálóak számára.

A fejezetben szeretnék beszámolni pár Belgiumban és Hollandiában található építészeti és környezeti vonatkozású jelenségről, amelyekkel az elmúlt időszakban találkoztam, illetve aktuális kulturális eseményről és intézményekről, amelyek érdekesek lehetnek a térségbe látogatóknak.

Mózes-híd, Hollandia

Hollandiában található ez a különleges objektum. Amiért figyelemre méltó, hogy az átkelő legmagasabb pontja a víz szintjével egy magasságban, a vízbe süllyesztve „ível” áll a tavon.

© Szatmári Gergely

Az ’50-es évek építészete iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatni Eindhovenbe, és egyebek mellett meglátogatni az Eindhoven Centraal vasútállomás épületét, bejárni a különböző épületrészeit – a szépen felújított, stílusosan kialakított és megőrzött épület által igazi építészeti élményben részesülhet. Az állomást 1956-ban építették Koen van der Gaast építész tervei alapján.

© Szatmári Gergely

Szintén Eindhoven egyik külső kerületében található egy 3d print technológiával kivitelezett Milestone project lakópark első mintaháza. A tervek szerint több lakóépületet terveznek kialakítani hasonló technológiával.

© Szatmári Gergely

 

További tartalom

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles