28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Elindult az α Universe tájképfotó-versenye!

Oszd meg a Sony Alpha fényképezőgépeddel készített legjobb tájképfotóidat, és G Master objektívet nyerhetsz!

Függetlenül attól, hogy valaki egy APS-C vagy egy full frame fényképezőgépet használ, a Sony α sorozat tagjai még nagy ISO‑beállítások mellett is hihetetlen felbontást, finom színátmeneteket és kimagasló teljesítményt nyújtanak, így ideálisak elképesztő tájképek készítésére.

A versenyben való részvételhez csak tölts fel az Instagram-fiókodra egy olyan képet, amelyet te készítettél egy Alpha fényképezőgéppel, add hozzá a verseny speciális hashtagét, és kövesd az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.

Tájképek elképesztő felbontással és dinamikatartománnyal

Függetlenül attól, hogy valaki egy APS-C vagy egy full frame fényképezőgépet használ, a Sony α sorozata még nagy ISO-érzékenység beállítása mellett is hihetetlen felbontást, finom színátmeneteket és kimagasló teljesítményt nyújt.

Az α fényképezőgép BIONZ™ processzorra képes pontosan megörökíteni a textúrákat és a részleteket, így tájképeid szikrázóak és élénkek lesznek.

A versenyen való részvételhez oszd meg fotóidat az Instagramon. A versenyre a 2019. november 1. és 2019. december 15. között megosztott fotókkal lehet nevezni.

A győztes fotót egy fényképészeti szakértőkből álló zsűri választja majd ki, és a szerencsés győztes egy Sony G Master objektívvel lesz gazdagabb!

A benevezett képek a kreativitásuk, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján kerülnek elbírálásra, és a győztes fotók az α Universe oldalán és a közösségi médiában lesznek kihirdetve.

https://www.instagram.com/alphauniversebysony.eu/

***

Feltételek:

VÁSÁRLÁS NEM SZÜKSÉGES

1. A Sony α Universe Instagram tájképfotóversenyének („Verseny”) szponzora a Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság („Sony”). A versenyt semmilyen formában nem szponzorálja vagy támogatja az Instagram, annak lebonyolításában sem vesz részt, és egyéb összeköttetésben sem áll vele. Ezennel a verseny résztvevői minden felelősség alól felmentik az Instagramot.

2. A versenyen azon 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt, akik saját Instagram-fiókkal rendelkeznek és a következő országok valamelyikének lakosai: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svájc, Lengyelország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Belgium, Dánia, Finnország, Görögország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Bulgária, Írország, Csehország, Szlovákia és Törökország. („Részvételre Jogosult Országok”). A Sony cégcsoporthoz tartozó vállalatok munkatársai és családtagjaik nem vehetnek részt a versenyen.

3. A verseny 2019. november 1-én veszi kezdetét és 2019. december 15-én éjfélkor ér véget („Versenyidőszak”)

4. A nevezés folyamata a következő:

1. lépés: kövesd a @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot.

2. lépés: tölts fel az Instagram-fiókodra egy olyan képet, amelyet te készítettél egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel, és add hozzá a következő hashtaget a tartózkodási országodnak megfelelően:

Az egyes országokhoz hozzárendelt érvényes hashtagek listája:

Németország: #AlphaLandscapeDE
Egyesült Királyság: #AlphaLandscapeUK
Franciaország: #AlphaLandscapeFR
Olaszország: #AlphaLandscapeIT
Spanyolország: #AlphaLandscapeES
Hollandia: #AlphaLandscapeNL
Svájc: #AlphaLandscapeCH
Lengyelország: #AlphaLandscapePL
Norvégia: #AlphaLandscapeNO
Ausztria: #AlphaLandscapeAT
Svédország: #AlphaLandscapeSE
Belgium: #AlphaLandscapeBE
Dánia: #AlphaLandscapeDK
Finnország: #AlphaLandscapeFI
Görögország: #AlphaLandscapeGR
Románia: #AlphaLandscapeRO
Észtország: #AlphaLandscapeEE
Litvánia: #AlphaLandscapeLT
Lettország: #AlphaLandscapeLV
Magyarország: #AlphaLandscapeHU
Bulgária: #AlphaLandscapeBG
Írország: #AlphaLandscapeIE
Cseh Köztársaság: #AlphaLandscapeCZ
Szlovákia: #AlphaLandscapeSK
Törökország: #AlphaLandscapeTR

5. Csak Sony α sorozatú fényképezőgéppel készített képet lehet beküldeni. A versenyen való részvételhez nyilvánossá kell tenned az Instagram-fiókodat. A feltöltést követően a fotót a versenyidőszak végéig – a 3. szakaszban meghatározottak alapján – nem szabad eltávolítani Instagram-fiókodról, máskülönben nevezésedet érvényteleníthetik.

6. Azáltal, hogy a 4. szakaszban foglaltakkal összhangban feltöltik fotóikat és neveznek a versenyre, a résztvevők elfogadják és kötelesek betartani a Verseny szabályzatát és a jelen feltételeket. A Sony által kihirdetett, illetve a hivatalos weboldalán vagy az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon közzétett további, nevezésre vonatkozó utasítások is a Verseny szabályzatának részét képezik.

7. A feltöltött képeknek meg kell felelniük az alábbi 9. szakasznak, és tájképeknek kell lenniük, amelyeket Sony α fényképezőgépeik valamely funkcióját használva készítenek el a versenyzők. A feltölthető fényképek számát illetően nincsenek korlátozások, de minden fotónak egyedinek kell lennie, amellett, hogy megfelel a jelen feltételeknek.

8. Képszerkesztő szoftverekkel, vagy az azokkal egyenértékű programokkal módosított fényképekkel is lehet nevezni. A résztvevőknek azonban garantálniuk kell, hogy a képjavító módosításokat legális úton beszerzett szoftverrel hajtották végre.

9. Tilos bármilyen gyalázkodó, rágalmazó, obszcén, pornográf, közönséges, fenyegető jellegű vagy törvénytelen tartalmat megjelölni, vagy azzal nevezni (mind a fotók, mind pedig a hozzájuk kapcsolódó kommentek/címkék tekintetében), illetve más olyan tartalmak közzététele is tiltott, amelyek bűncselekménynek minősülnek vagy arra buzdítanak, amelyek vonatkozásában polgári jogi felelősség merül fel, vagy amelyek más módon sértik a törvényeket vagy az Instagram felhasználói feltételeit. A résztvevők nem nevezhetnek vízjellel, képaláírással vagy harmadik fél márkájával ellátott fotókkal.

10. A Sony minden, a versenyidőszak alatt az Instagramon keresztül beérkező érvényes jelentkezést elbírál a saját meglátása szerint a képek kreativitása, eredetisége és vizuális/érzelmi hatása alapján. A fent említett kritériumokat szem előtt tartva a Sony kiválasztja a legjobb beérkezett alkotásokat, a győztes munkákat pedig egy független bíráló fogja kiválasztani, akinek a döntése végleges és kötelező érvényű.

11. A győztes képet beküldő résztvevő az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül a @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókról kap majd értesítést, és be kell küldenie a kiválasztott fotó EXIF-adatait, hogy bizonyítsa a pályázati követelmények teljesítését. A Sony ezt követően e-mailben veszi fel a kapcsolatot a potenciális győztessel, hogy tájékoztassa a nyeremény átvételének mikéntjéről. Ha a potenciális győztes nem válaszol és nem hajtja végre az Instagram Directen keresztül küldött utasításokat öt (5) napon belül, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fotó nem felel meg a jelen feltételeknek, akkor a résztvevő nem jogosult a nyereményre, és egy másik győztest választanak ki. Legfeljebb három (3) másik győztessel vesszük fel a kapcsolatot.

12. Egyetlen győztes pályamunkát fogunk kiválasztani, és a győztes egy Sony G Master objektívet választhat az alábbi listából:

FE 24 mm f/1.4 G Master (értéke kb.: 1619€ / 1449£)
FE 16–35 mm f/2.8 G Master (értéke kb.: 2569€ / 2300£)

13. A nyeremény nem váltható át készpénzre vagy jóváírásra. A nyereményeket nem lehet lecserélni vagy átruházni. Amennyiben a nyeremény valamilyen okból nem áll rendelkezésre, a Sony fenntartja a jogot egy azzal egyenértékű másik nyeremény biztosítására.

14. A nyeremény(ek) átvételéhez kapcsolódó minden adózási kötelezettség teljes mértékben és kizárólag a győztest terheli, és a nyeremény elfogadásával a győztes mentesíti a Sonyt minden ilyen jellegű kötelezettség alól.

15. A győztest az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókon keresztül fogjuk értesíteni 2020 januárjának elején, a nyereményt pedig 2020 februárjának közepéig küldjük el – ennek költségét nem a győztes viseli. A nyereményt kizárólag a fenti 2. pontban felsorolt, jogosult országokban található címekre kézbesítjük.

16. A nyeremények elfogadásával a győztes egyben hozzájárul ahhoz, hogy a Sony további kompenzáció nélkül felhasználja a nevét, képét és/vagy képmását kiadványokban, hirdetésekben, promóciókhoz és marketinganyagokhoz, amennyiben a jogszabályok ezt nem tiltják. A győztesek kihirdetésén kívül nem fogadunk kérdéseket a pályamunkákkal és a győztesek kiválasztásával kapcsolatban.

17. Azzal, hogy a résztvevő beküldi a fotóit a nyereményjátékra, garantálja, hogy: (1) a fotók teljes mértékben megfelelnek a nyereményjáték szabályainak és a jelen feltételeknek; (2) a fotók eredetik, melyeket a résztvevő készített egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokolja a fotó(k)hoz kapcsolódó összes jogot (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fotók nem sértik harmadik fél jogait (beleértve a nyilvánossághoz, magánélethez való jogot vagy bármilyen más, személyhez fűződő jogot), és a beküldött fotókon szereplő személyek hozzájárulását beszerezték. A résztvevő tudomásul veszi, hogy tilos külső forrásból – így például más weboldaláról vagy blogjából – származó képeket beküldeni, és hogy az ilyen fotók engedély nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértésének minősülhet.

18. A pályamunkákat ki lehet zárni és a díjakat vissza lehet vonni, ha a Sony az észszerűség határain belül azt állapítja meg, hogy megsértették a pályázati követelményeket, a jelen feltételeket, a közrendet vagy az erkölcsöt.

19. A résztvevő visszavonhatatlan, nem kizárólagos, díjmentes használati engedélyt biztosít a Sony számára, hogy lemásolja, módosítsa, szerkessze, átalakítsa, közzétegye, reprodukálja, megjelenítse, terjessze vagy más módon felhasználja a beküldött fotókat bármilyen online médiumban Európában a nyereményjátékba történő beküldéstől 2021. decemberben 15-ig (beleértve azt is, hogy ezt a használati engedélyt továbbadhatja a Sony csoport más vállalatainak). A résztvevő mindenekelőtt tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a beküldött fotókat közzétegyék a Sony csoport weboldalain, közösségimédia-fiókjaiban, és hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fotókat (például körbevágással, illetve kép, zene vagy hangeffektek hozzáadásával). A képek bármilyen más célból történő felhasználásának feltételeit a résztvevővel kötött megállapodás határozza meg. A résztvevő szavatolja, hogy rendelkezik a jelen pontban meghatározott használati engedély megadásához szükséges jogokkal. A résztvevő lemond minden, a beküldött fényképek felhasználásával kapcsolatos, személyhez fűződő jogról.

20. A Sony nem vállal felelősséget a beküldött fotók közzétételével kapcsolatban, és kizárólag a résztvevőt terheli a felelősség, hogy a saját költségén rendezze az általa beküldött fotókkal kapcsolatos vitákat a harmadik felekkel. A résztvevő vállalja, hogy kártalanítja és kártalanítás alól felmenti a Sonyt, annak leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és képviselőit bármilyen követeléssel, kárral, veszteséggel, költséggel vagy kiadással kapcsolatban, amely a résztvevőnek a jelen nyereményjátékban történő részvételéből kifolyólag bármilyen módon felmerül, beleértve azt, hogy a Sony felhasználja a beküldött fotókat, és a résztvevő elfogadja vagy felhasználja a nyereményeket.

21. A Sony semmilyen kifejezett vagy vélelmezett kötelező biztosítékot vagy garanciát nem vállal a nyereményjátékkal vagy a díjakkal kapcsolatban a jelen feltételekben kifejezetten megfogalmazottakon kívül. A Sony nem felelős semmilyen műszaki hibáért, vagy az Instagram platformjának esetleges hibáiért, melynek következtében valaki nem tud részt venni a nyereményjátékban, illetve közvetlen üzeneteket fogadni vagy küldeni. A Sony nem kívánja kizárni a saját gondatlanságából eredő halálesetért vagy személyi sérülésért vállalt felelősséget.

22. A résztvevő személyes adatainak kezelése a Sony adatvédelmi szabályzatával összhangban történik, mely itt olvasható: https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html, és kizárólag adminisztrációs célokra, valamint a nyereményjáték nyilvános megjelenítésére használjuk fel, beleértve a nyereményjátékkal kapcsolatos tájékoztatókat, a pályamunkák kezelését, a díjak kézbesítését, a győztes pályamunkák megjelenítését, a Sony marketing- és promóciós tevékenységeit, valamint az ezekhez kapcsolódó célokra. A nyereményjátékra történő nevezéssel tudomásul veszed, hogy a neved, korod, országod és fényképezőgéped adatai közzétehetők a beküldött fotóddal együtt.

23. A résztvevők által megadott összes személyes adatot a nyereményjáték lezárása után megsemmisítjük, kivéve a díjnyertesekét és azokét, akinek a fotóit felhasználjuk.

24. Amennyiben a Sony nem tartatja be az itt megfogalmazott szabályok vagy feltételek bármelyikét, az nem jelenti azt, hogy lemondana az adott kikötésről.

25. Amennyiben a résztvevő tartózkodási országának helyi jogszabályai másként nem rendelkeznek, a nyereményjáték, azon belül a pályázati követelmények és a jelen feltételek vonatkozásában az angol jog az irányadó, és minden vita Anglia és Wales bíróságai hatáskörébe tartozik.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles