33.6 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

A Sony bemutatta az új RMT-P1BT Bluetooth® vezeték nélküli technológiás távvezérlőt

Az új Sony RMT-P1BT Bluetooth vezeték nélküli távvezérlő praktikus megoldás azoknak a fotósoknak, akik fényképezőgépük[i] megérintése nélkül szeretnék a lehető legmegbízhatóbban és legpontosabban vezérelni eszközüket. Az RMT-P1BT távvezérlő kifejezetten hasznos kiegészítő lehet táj-, építészet- és asztrofotózáshoz, valamint állóképek vagy csoportos portréfelvételek készítésekor.

Az RMT-P1BT távvezérlő közvetlenül Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a fényképezőgéppel, így nincs szükség kábelekre és külső vevőegység csatlakoztatására. A távvezérlő rendkívül gyors, körülbelül 0,05 másodperces[ii] válaszidővel rendelkezik, így biztosítja a lehető legpontosabb zárkioldást. A távkioldón található egy LED fény is, amely villogással vagy folyamatos fénykibocsátással jelzi az eszköz és a fényképezőgép között aktuálisan végbemenő kommunikációt.  A távvezérlő por- és nedvességálló[iii] kialakítással rendelkezik, amely ellenáll a magas és alacsony hőmérsékletnek[iv] is, ezáltal megbízható működést biztosít szélsőséges időjárási viszonyok és egyedi felhasználói körülmények között is.

Az RMT-P1BT vezeték nélküli távvezérlőn a manuális fókuszgombok mellett fókuszváltó gombok, valamint egy testreszabható[v] C1 gomb is található. Videó elindítására és leállítására szolgáló start/stop gomboknak és a power-zoom/digitális-zoom funkciógombnak köszönhetően praktikus kiegészítő lehet filmfelvételek készítéséhez. A fő vezérlőgomb a zárszerkezet nyitására és zárására is beprogramozható, így anélkül fotózhat Bulb üzemmódban, hogy a hosszú expozíciót igénylő felvételek alatt folyamatosan nyomva kellene tartania a vezérlőgombot.

Elérhetőség

Az RMT-P1BT vezeték nélküli távvezérlő 2019 áprilisától kapható Európában.

***

Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. A Sony α Universe Hungary weboldalán a folyamatosan frissülő tartalmak és pályázati hírek mellett az aktuális eseménynaptár is elérhető.

[i] A távvezérlő használatához a legújabb firmware telepítése szükséges.  További információkért és a támogatott eszközök teljes listájáért kérjük, látogasson el a https://www.sony.net/dics/p1bt/ weboldalra

[ii] A Sony belső vállalati tesztjei alatt mért sebesség.  A tényleges válaszidő a felhasználói körülményektől függően eltérhet.

[iii] A 100 százalékos por- és nedvességvédelem nem garantált.

[iv] Az eszköz -10 ℃ és 50 ℃ hőmérséklet között működik megfelelően. Működés közben kérjük, vegye figyelembe az eszköz működtetésével járó hőleadás mértékét is.

[v] A funkciógomb használatához a fényképezőgép előzetes beállítása szükséges.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles