24.3 C
Budapest
Sunday, September 1, 2024

Természetfotó Magazin 2010/3 | fototv.hu

Megjelent a Természetfotó Magazin idei harmadik digitális lapszáma, melyben a korábbi lapszámokhoz hasonlóan most is neves természetfotósok kalauzolják el az olvasókat Skandináviába vagy épp Magyarország legszebb őszi fotós terepeire.

 

Izelítő a tartalomból:

Imre Anikó és Tamás a Kalandtúrában most Skandinávia őszi tájain keresztül ad sok értékes információt a tájak fényképezéséről és a szűrözésről.

Az Érdekes helyek rovatban ellátogatunk a Hortobágyra, Nagy Gergő vendégfotósunk jóvoltából pedig Írországba, az Óriások földjére. Eifert János fotóművész a Népek- kultúrák-városok sorozatunkban ázsiai utazásaiból most Kínába, a selyemútra kalauzolja el olvasóinkat.

Portfóliónkban köszönthetjük Gyurom Jánost, aki a nagyvadak és madarak őszi és téli fényképezésének szerelmese.

A „Fotó suli” sorozatunkban a nagyvadak fotózásához nyújt segítséget Szekeres János, aki immár 30 éve járja Magyarország erdeit eme királyi bikák fényképezéséért.

A „Tippek-trükkök” rovatban az őszi tájak megörökítéséhez ad tanácsokat Szabó Béla fotográfus. A másik szerzőpárosunk, Krivánszky Árpád és Suhayda László pedig a pára és a köd világába kalauzolja el olvasóinkat.

A „Víz alatti világ” rovatunkban Selmeczi Dániel a Közép-Amerikai cikkünk második részét publikálja, mely a Cocos szigetek vízi világának csodálatos felvételeivel kápráztat el bennünket.

Folytatódik a diaporámával foglalkozó cikksorozatunk, melyben most a Wings Platinum 4 szoftver ismertetése kapcsán azt a titkot fejtjük meg, mitől lesz több a diaporáma egy egyszerű „slide-show”-nál.

A képfeldolgozást ismertető sorozatunkban ezúttal az Adobe Lightroom zajszűrési technikáiba vezeti be a közönséget Perhiniák Márton; egy videó tutorialban mutatja meg a trükköket.

Máté Bence fényképeivel és Kis Ágnes írásából a soltvadkerti búbos bankák életébe leshetünk be egy pillantás erejéig.

Figyelmükbe ajánlanám, könyvrovatunkat, melyben a természetfényképezéshez ajánlunk, egy új kiadványt Rainbow Slide Kiadó Makró fényképezés és teleobjektíves fotózás címmel. Enczi Zoltán és Imre Tamás közös munkájának gyümölcsét.

A természetfotó kiállítások közül, szeptembert 14-én nyílik a Természettudományi múzeumban Costa Rica Állati édenkert címmel Gaál Péter, Lukács Gábor és Zsila Sándor kiállítása.



Nézze meg a Természtfotó Magazin 2010/3 lapszámátITTvagy a képre kattintva!

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles