28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Sony Action Cam HDR-AS100VR | fototv.hu

Megérkezett a Sony akciókamera szériájának legújabb tagja. A HDR-AS100VR az AS15-AS30 páros sikerét viheti tovább olyan fontos fejlesztésekkel, mint például az önmagában cseppálló kialakítás, a 2,5x hatékonyabb képstabilizátor és az 50 Mbps rátájú MPEG-4 filmfelvétel.

Sony Action Cam HDR-AS100VR

A Sony Action Cam szériája Exmor R érzékelőjének hála már korábban is bizonyított, nem csak a GoPro létezik a minőségi kalandkamerák piacán. A legújabb HDR-AS100VR modell Full HD felbontásban rögzít, ráadásul 60/50p frissítéssel és akár 50Mbps bitrátával XAVC S (MPEG4-AVC/H.264) formátumban. További lényeges slow motion felbontások: 1280 x 720 120p/100p és 800×480 240p/200p. A képérzékelő egész pontosan 13.5 megapixeles Exmor R CMOS, a képfeldolgozást a 7R-ben debütáló BIONZ X processzor végzi.

Sony Action Cam HDR-AS100VR

A kamera kialakításban is változott, fehér színt és cseppálló kivitelt kapott, azaz külső tokozás nélkül is alkalmas mondjuk egy esős délutánon a hegyi biciklizés rögzítésére. A világos színnek azért oka is van, a reflektáló felülettel szerették volna a mérnökök csökkenteni a hőelnyelést. Az igencsak domború frontlencse egy 170 fokos látószöget biztosító ZEISS Tessar objektívet takar. Képstabilizálást a SteadyShot elektronikus verziója oldja meg, használatakor viszont 120 fokra csökken a látószög.

Sony Action Cam HDR-AS100VR

Az AS100VR WiFi képes és GPS modullal is ellátták, tehát a felvételek geotag-gelhetőek és könnyen távirányítható a készülék. A Play Memories alkalmazással akár telefonra is menthetőek a felvételek, sőt az RM-LVR1 okosóra jellegű élőképes távvezérlővel még egyszerűbben állíthatjuk be például az új time lapse felvételezést (1-60mp). A rögzítés elindulásáról vizuális visszajelzést ad egy másodlámpa, új színbeállítások és timecode megjelenítés is elérhető immár. A könnyű eszközpárosításról NFC gondoskodik és 2014nyarától egy frissítéssel élő közvetítésre is alkalmas lesz az akciókamera. A készülék Memory Stick Micr (Mark 2), Micro SD/SDHC/SDXC (Class 4 vagy magasabb) memóriakártyákat fogad.

Sony Action Cam HDR-AS100VR

Akkumulátorral együtt is csak 92g az össztömege a Sony Action Cam HDR-AS100VR-nek, mely Európában áprilistól lesz elérhető.

Sajtóbejelentés:

Új Sony Action Cam, ahol a kép számít, de a felvétel körülményei nem

A cseppálló akciókamera kiváló minőségű Full HD felvételeket rögzít XAVC formátumban, 50 Mbps mintavételezéssel.

  • A kamera önmagában cseppálló, így eső esetén sincs szükség külön védőtokra, ennek köszönhetően csökkent a kamera mérete[1]
  • A GPS Data Overlay funkció segítségével könnyedén elkészíthetjük a felvételek áttekintő térképét, a PlayMemories Home szerkesztőprogrammal pedig több kamera felvételeit is összeilleszthetjük.
  • Az Advanced SteadyShot képstabilizálás a korábbi modelleknél 2,5-szer hatékonyabban csökkenti a kép rázkódását.
  • Az élőnézeti képet biztosító Live-View Remote[2] távvezérlés segítségével akár 5 kamerát is irányíthatunk távolról.
  • A BIONZ X processzor számítási kapacitása lehetővé teszi a Full HD képminőséget 50Mbps mintavételezéssel, XAVC formátumban.

előző oldalkövetkező oldalimage

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles